Vloercoating

Alle kleuren leverbaar

Professionele kwaliteit

Eenvoudig zelf aanbrengen

Voor epoxy wand of vloercoating bent u bij Decochip aan het juiste adres! Met de producten en instructies van Decochip maakt u zelf u een mooi en sterk eindresultaat! De epoxy coatings zijn van professionele kwaliteit en gemakkelijk aan te brengen!


Wat is een epoxy coating?
De epoxy coating is een dunne en sterke vloerafwerking die bestaat uit meestal 3 dunne lagen, die met roller en kwast kunnen worden aangebracht. De epoxy coating is in bijna alle kleuren leverbaar. U kunt hiermee dus uw bestaande vloer van een door u uit gekozen kleur voorzien. De vloer wordt met de epoxy coating ook vloeistofdicht en makkelijk schoon te houden! De epoxy coating is een zeer sterke en voordelige afwerking voor een vloer!


Waarom kiezen voor een epoxy vloercoating?
Een vloercoating is een voordelige en sterke en eenvoudige afwerking voor uw vloer of wand! Ook is de epoxy coating praktisch in gebruik! Dit omdat de epoxy coating volledig waterdicht is. Zo kunt u de vloer of muur gewoon met schoonmaakmiddel reinigen en daarna makkelijk droog maken. Voor de wand is het een zeer goed alternatief voor een wandtegel, de wandcoating heeft namelijk geen voegen en is dus makkelijker schoon te houden. Ideaal voor in de keuken of douche. De vloercoating is sterker en onderhoudsvriendelijker dan de meeste andere vloerafwerkingen. Als u een nog strakker eindresultaat wilt voor de vloer met alle voordelen van een kleurcoating, kunt u kiezen voor een kunststof gietvloer. Deze is echter wel duurder dan een epoxy vloercoating en iets meer werk om aan te brengen.


Vloercoating epoxy 
Epoxy vloercoating  
 


Kiest u voor een vloercoating of gietvloer?
De twee componenten epoxy vloercoating is kwalitatief en qua kleuren goed vergelijkbaar met een gietvloer, maar een stuk voordeliger. Wel krijgt u een strakker eindresultaat bij een gietvloer omdat deze een dikkere laag biedt dan een vloercoating. Ook de rolstructuur is bij een gietvloer niet zichtbaar.


Welk type epoxy vloercoating is voor u de beste keuze:
Bij Decochip zijn vloercoatings eenvoudig per m² te bestellen! Er is keuze uit 2 verschillende epoxy vloercoating pakketten. Zie hieronder enkele verschillen tussen deze twee types:

Epoxy vloercoating:
- Oplosmiddelvrij en watergedragen materiaal.
- Dunne laag die gemakkelijk te rollen is.
- Na mixen van A en B lang verwerkbaar.
- Strak zijde-mat eindresultaat.
- Krasvorming valt minder op.
- Geschikt bij optrekkend vocht.

Epoxy vloercoating industrieel:
- Oplosmiddelvrij maar niet watergedragen.
- Dikke laag die zwaarder te rollen is.
- Na mixen van A en B kort verwerkbaar.
- Hoog glanzend eindresultaat.
- Slijtvaster door meer laagdikte.
- Niet geschikt bij optrekkend vocht.


Decochip elektrische vloerverwarming onder de vloercoating?
Nu u toch de voer gaat aanpakken kan het een goede toevoeging zijn om direct te kiezen voor elektrische verwarming! Epoxy vloercoating is goed te combineren met onze elektrische vloerverwarming. Wij bieden alle materialen aan die nodig zijn om uw vloercoating aan te brengen met elektrische vloerverwarming. Alle materialen zijn ook per m² leverbaar. U heeft dan nodig: De elektrische vloerverwarmingsmat met thermostaat. Het pakket uitvlakken vloerverwarming. Dit pakket heeft u nodig om te beschikken over voldoende laagdikte (8-10mm). Dit is perfect om de vloerverwarming mee af te gieten en direct een egale basis te hebben voor uw vloercoating! Hoe strakker de ondergrond hoe strakker de epoxy vloercoating er uit ziet. Als laatste natuurlijk de heeft u natuurlijk de epoxy coating zelf nodig. Als u de verschillende systemen combineert, dan zorgen wij dat dat alle lagen genummerd zijn, zodat u precies ziet welke producten eerst aangebracht worden en welke daarop volgen. Wilt u meer informatie over deze complete systemen? Dan staan wij u graag te woord om u te helpen met uw vragen.
Zo makkelijk is het aanbrengen van de epoxy coating:
Eigenlijk is een epoxy coating het beste te vergelijken met een verf, u kunt het namelijk eenvoudig met roller en kwast aanbrengen. Wel is de epoxy coating veel sterker, slijtvaster en makkelijker te reinigen, daarnaast ook bestand tegen chemicaliën.

De epoxy coating bestaat uit 2 componenten, die samen gemengd moeten worden om de coating hard en droog te laten worden.

Gebruik voor het aanbrengen van de epoxy coating het juiste gereedschap, kies bijvoorbeeld voor het coating gereedschap pakket.Hier ziet u een instructievideo over het aanbrengen van de epoxy vloercoating:


Waarom kiezen voor de garagecoating van Decochip?
- Sinds 1950 zijn wij actief in de vloerafwerking en hebben al ruim 25 jaar coating systemen in het assortiment.
- De producten zijn echt per m² leverbaar, hoeft u niet meer te betalen dan nodig en hoeft er geen materiaal verloren te gaan.
- Scherpe prijzen en een snelle levering, doordat er rechtstreeks vanuit de productie geleverd kan worden.


De epoxy coating van Decochip is kwalitatief zeer hoogwaardig!In huidige tijden zijn de inkoopprijzen van grondstoffen erg hoog en zijn de verkoopprijzen van eindproducten erg concurrerend vanwege het internet. We zien dat elders goedkope varianten epoxy coatings worden aangeboden, maar let op: niet alle tweecomponenten epoxy coatings zijn van dezelfde kwaliteit! Bij ons kunt u erop vertrouwen dat we alleen de hoogste kwaliteit epoxy coatings leveren. Raadpleeg de technische specificaties van onze producten voor meer informatie over onze kwaliteitseisen.
Technische specificaties van de Decochip vloercoatings:
Epoxy vloercoating:
Resistentie: zuren: goed, zouten: goed, logen: goed, oplosmiddelen: goed Soortelijke massa: 1350 kg/m³.
Vaste stofgehalte: 62 %
Laagdikte: Ca 0,9 mm per laag
Hechting: 4 N/mm² op beton B60 (breuk in beton). 
Slijtvastheid: slijtwiel cs 10 1000 omw/1000 gr. belasting slijtage 0.86 gr.
Temperatuursbestandheid: tussen -30º en +50ºgr.C; geen thermische schokbelasting.
Potlife: 2 uur einde pot-life is niet zichtbaar.
Doorharding : beloopbaar na 24 uur bij 15ºC. Volledig belastbaar na 7 dagen bij 15ºC.              
Vlampunt: boven 65ºC.
Houdbaarheid: 12 maanden in ongeopende verpakking.


Epoxy vloercoating industrieel:

Resistentie: zuren: goed, zouten: goed, logen: goed, oplosmiddelen: goed
Soortelijke massa: 1610 kg/m².
Vaste stofgehalte: 100 %.
Laagdikte : 0,15 - 0.5 mm. per laag.
Hechting: 6 N/mm² op beton B60 (breuk in beton).
Slijtvastheid: Slijtwiel H 18 1000 omw/1000 gr. belasting slijtage 1,5 gr.
Temperatuursbestandheid: tussen -30° en +60°C.; geen thermische schokbelasting.
Potlife: 30 min. bij 20°C.
Doorharding: beloopbaar na 24 uur bij 15°C. Volledig belastbaar na 7 dagen bij 15°C.
Vlampunt: boven 65 ºC.
Houdbaarheid: 12 maanden in ongeopende verpakking.


Volg een workshop en wees maximaal voorbereid:
Voor vloercoating slaagt u bij Decochip, het leggen van onze vloercoatings is erg eenvoudig. Heeft u twijfels en wilt u zich maximaal voorbereiden? Wij bieden een korte cursus of workshop aan. Nadat u een order heeft geplaatst kunt een optie voor bezorgen kiezen. Hier kiest u: afhalen met volgen van de workshop. Samen met u kiezen we een datum wanneer u uw product af komt halen en de workshop volgt. Voor vragen en meer informatie, belt u naar 0578-561283.Keuze voor een coating:
Als u een moderne, voordelige en onderhoudsvriendelijke vloer voor uw woning, kantoor, showroom, winkel of bedrijfshal wilt, biedt een vloercoating de uitkomst. Een vloercoating is een dunne toplaag van kunststof bestaande uit meerdere lagen, die u over uw bestaande vloer aanbrengt. U bestelt uw gewenste vloercoating eenvoudig online in de webshop van Decochip.

2c coating aanbrengenVeel gestelde vragen epoxy vloercoating:

Wat is een epoxy vloercoating en waarvoor wordt het gebruikt?
Een epoxy vloercoating is een product dat wordt gebruikt om een bestaande vloer te bedekken met een kleur naar keuze. Het is vergelijkbaar met verf, maar het is sterker en gemakkelijker schoon te maken. Bij Decochip kunt u een epoxy vloercoating per vierkante meter bestellen in een speciaal pakket.


Wat zijn de voordelen van een epoxy vloercoating?
Een epoxy vloercoating van Decochip biedt een voordelige en sterke afwerking voor een bestaande vloer. Het is zeer duurzaam en gaat lang mee, ondanks dat het slechts een dunne laag betreft. De epoxy coating is eenvoudig aan te brengen met een roller en kwast.


Welke voorbereidingen moeten er worden getroffen voordat u een epoxy vloercoating kunt aanbrengen?
Voordat u een epoxy vloercoating aanbrengt, moet de ondergrond schoon, droog en vetvrij zijn. Als de ondergrond ongelijk is, kunt u deze eerst schuren, plamuren of een schraaplaag aanbrengen voor een strakker eindresultaat. Het is ook aan te raden om de plinten of muren af te plakken met afplaktape en deze direct na elke laag te verwijderen om te voorkomen dat het tape vast blijft zitten. Bekijk de instructievideo van Decochip voor meer informatie.


Kan een epoxy vloercoating worden aangebracht op elke ondergrond?
Een epoxy coating kan op bijna alle ondergronden worden aangebracht. Voor tegelvloeren is er een speciale tegelprimer verkrijgbaar, voor houten of steenachtige ondergronden zoals beton of cement is er de epoxy impregneer. Voor andere ondergronden kunt u het beste advies vragen aan het personeel van Decochip.


Hoe breng ik een epoxy vloercoating aan op mijn vloer?
Het aanbrengen van een epoxy vloercoating is eenvoudig met een roller en kwast. Giet de coating op de vloer, rol eroverheen en maak vervolgens banen van voor naar achter. Gebruik tweecomponenten rollers en een korfmenger om de coating te mixen. Het is het makkelijkste om een coating gereedschap pakket van Decochip te gebruiken. Bekijk de instructievideo voor meer informatie.


Hoe lang duurt het voordat de epoxy vloercoating is uitgehard?
De epoxy coating is doorgaans (per laag) na één dag beloopbaar en na zeven dagen volledig uitgehard.


Kan ik de kleur van de epoxy vloercoating aanpassen?
U kunt bij Decochip kiezen uit bijna alle RAL-kleuren, ook andere kleuren zijn leverbaar. Neem voor andere kleuren contact met ons op. Wilt u na het aanbrengen van de epoxy coating de kleur aanpassen? Dat kan door een extra laag epoxy coating aan te brengen in een andere kleur.


Hoe kan ik eventuele fouten tijdens het aanbrengen van epoxy vloercoating corrigeren?
Fouten tijdens het aanbrengen van de epoxy coating kunt u herstellen door spijkerschoenen bij te bestellen. Hiermee kunt u over de natte vloer lopen en een eventueel overgeslagen stuk alsnog van coating voorzien.


Is epoxy vloercoating geschikt voor elke ruimte?
Ja, de epoxy coating is geschikt voor vrijwel iedere ruimte. De epoxy coating is zeer sterk en zelfs belastbaar met heftrucks. Als u voor het mooi wilt gaan en een nog strakker eindresultaat wilt behalen, kies dan voor een gietvloer. Door de dikkere laag ziet u hierbij doorgaans niks meer van de structuur van de ondergrond.


Hoe kan ik mijn epoxy vloercoating vloer het beste onderhouden en schoonmaken?
U kunt de epoxy vloercoating met een doorsnee huishoudmiddel schoonmaken. Gebruik een dweil en een sopje.