Uitvlakken elektrische vloerverwarming €29,90/m²

Decochip
7423408845814
    Levertijd:1-3 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Met dit pakket kunt u de elektrische vloerverwarming uitvlakken. Hiermee kan bijvoorbeeld: de gietvloer, coating of het laminaat etc over de elektrische vloerverwarming worden geplaatst.

Inhoud pakket:
1. Grondering (Impregneer)
2. Fixeermiddel (epoxy lijm plamuur)
3. Egalisatie middel


Snelle levering

Gratis zending v.a. €50 (NL)

Professionele kwaliteit


Uitvlakken van de elektrische vloerverwarmingsmatten:
De elektrische vloerverwarmingsmatten en de vloerverwarming losse kabel zijn geschikt om direct te verwerken in de tegellijm. Om een andere afwerking over de verwarming te plaatsen zoals bijvoorbeeld: laminaat, tapijt pvc of een Decochip kunststof gietvloer dient de elektrische vloerverwarming eerst uitgevlakt te worden. Dit omdat de mat zijn warmte dan egaal kwijt kan aan het oppervlak en bovendien zodat de verwarming niet zomaar kan beschadigen. Hiervoor bieden wij het pakket uitvlakken vloerverwarming aan.
 Optie 1: Grondering, fixeermiddel en egaline 10mm voldoet in de meeste gevallen:
Bestaande uit: Grondering (impregneer) voor de hechting van de egaline, fixeermiddel voor het extra vast zetten van de vloerverwarming aan de ondergrond zodat deze niet kan gaan drijven en 10mm hoogwaardige schónox egaline om de verwarming mee in te gieten. Dit systeem voldoet in bijna alle gevallen. De egaline is in de meeste gevallen na één dag drogen te belopen. Zie bovenstaande video voor het aanbrengen.


Optie 2: Imprgneer, epoxy schraaplaag 8mm voor de inloop douche of extreme vochtbelasting:
Bestaande uit: 2 componenten epoxy impregneer voor de hechting van de epoxy, fixeermiddel voor het extra vast zetten van de vloerverwarming aan de ondergrond, epoxy zandgevulde schraaplaag om de vloerverwarming mee in te gieten. Binnen één dag is de schraaplaag beloopbaar. Dit systeem is zeer sterk maar ook volledig waterbestendig.


Extra info:

Het fixeermiddel:
De totale dikte van de mat of kabel is maar 4 mm, toch hebben wij in praktijk gezien dat de verwarmingskabel hier en daar wat omhoog komt bij het egaliseren, om dit te voorkomen wordt het fixeermiddel gebruikt. Deze koppelt de kabel extra aan de ondergrond.


De ondergrond:
Beide systemen zijn geschikt om toe te passen op: Betonnen en steenachtige ondergronden, over houten plaatmateriaal en over tegelvloeren. In geval van plaatsen over een bestaande tegelvloer, geef dit dan aan in de opmerkingen, dan kunnen wij een aangepaste primer leveren.
De vloerverwarmingsmatten zijn prima rechtstreeks te gebruiken onder een tegelvloer. Echter bij andere afwerkingen dient de vloerverwarming eerst uitgevlakt te worden.

Bijvoorbeeld bij: Een gietvloer, coatingvloer, betonlook egaline, laminaat, tapijt.

Hiervoor zijn twee opties beschikbaar:

Grondering, fixeermiddel en egaline:
Dit is de voordeligste oplossing, niet geschikt voor in de inloopdouche of extreem vochtige ruimten.

Aanbrengen:
1: Grondering, met roller en kwast over de vloer te verdelen.
2: Vloerverwarmingsmatten zijn hierop vast te plakken.
3: Het 2c epoxy fixatiemiddel (epoxy lijm plamuur) kan worden gebruikt om de mat extra te fixeren, om zo te voorkomen dat de bochten van de kabel omhoog gaan staan bij het gieten van de egaline.
4: De egaline kan nu worden aangebracht, zorg voor de juiste hoeveelheid water, het geheel zal op een laagdikte van 10mm komen.

Epoxy impregneer fixeermiddel en schraplaag:
Deze is ook geschikt voor in de inloopdouche of vochtige ruimten.

Aanbrengen:
1: Epoxy impregneer, met roller en kwast over de vloer te verdelen.
2: Vloerverwarmingsmatten zijn hierop vast te plakken.
3: Het 2c epoxy fixatiemiddel (epoxy lijm plamuur) kan worden gebruikt om de mat extra te fixeren, om zo te voorkomen dat de bochten van de kabel omhoog gaan staan na het aanbrengen van de schraplaag.
4: De schraplaag kan nu worden aangebracht, Het B component kan bij de A in de emmer worden gemengd met een boormachine en korfmenger, daarna kan de C (zilverzand) erbij en doorgemengd worden. Het geheel zal op een laagdikte van 7mm komen.

Bij beide systemen is op de verpakking van de producten vermeld hoe deze te gebruiken zijn. Ook vindt u hier de droogtijd per product.