Gietvloer

  Alle kleuren leverbaar, mat en glans
 Professionele kwaliteit
Eenvoudig aan te brengen
Zelf uw gietvloer aanbrengen is goed te doen. Bespaar veel geld en krijg eer van uw werk, want de gietvloeren zijn van professionele kwaliteit maar gemakkelijk aan te brengen.

Epoxy of PU gietvloer?
De Epoxy en PU gietvloeren zijn qua uiterlijk eigenlijk hetzelfde. Beide zijn in alle RAL-kleuren leverbaar en af te werken in verschillende glans graderingen. Vaak wordt bij woonhuizen gekozen voor een PU gietvloer, omdat deze veel comfort biedt. Bij industrieel gebruik, kiest men vaak voor een Epoxy gietvloer omdat deze harder en sterker is. Hieronder staan meer verschillen:
Epoxy gietvloer:
-Hard materiaal geschikt voor over stabiele en harde ondergronden.
-Snelle warmteoverdracht, minder isolerend.
-Minder geluidsdempend dan PU.
-Grote slagvastheid.

PU gietvloer:
-Flexibel en dus ook geschikt voor over werkende ondergronden (bvb hout).
-Trage warmteoverdracht, meer isolerend.
-Meer geluidsdempend.
-Biedt veel comfort.

Algemene informatie gietvloer:
Een gietvloer is een afwerk vloer (gemiddeld 1.5 tot 2 mm dikte) die op een bestaande dragende vloer wordt gegoten. Kenmerkend is het strakke eind resultaat zonder rol structuur ook wel ''sinaasappelhuid" genoemd. Gietvloeren worden in de meeste gevallen gemaakt van de materialen epoxy of polyurethaan PU. Een epoxy vloer is vanwege zijn hoge belastbaarheid en hygiëne bij uitstek geschikt voor industrieel gebruik, terwijl een PU variant elastischer is en ook vaak in woonhuizen wordt toegepast.

Gietvloeren zijn prima te combineren met elektrische vloerverwarming, wel zal eerst de vloerverwarming geëgaliseerd moeten worden. Dit omdat er voldoende laagdikte nodig is om de vloerverwarming te overgieten. In dit geval kunt u kiezen voor de optie uitvlakken vloerverwarming.

Gietvloer PU


Gietvloer aanbrengen eenvoudig met of zonder workshop:

gietvloer huiskamerGietvloeren zijn niet alleen praktisch in onderhoudt, maar zijn bovendien gemakkelijk aan te brengen. Een PU of Epoxy gietvloer van Decochip is zo soepel en vloeibaar, dat deze zelf-nivellerend is. U schenkt de vloeistof in gedeeltes uit en verdeelt alles daarna eenvoudig met een rol-gietvloerkam. Hierna rolt u door met de prikrol en is het een questie van uitharden!

De verwerking van dit type vloer gaat dan ook veel sneller dan bij ouderwetse gietvloeren. Ook is minder ervaring vereist voor een goed eindresultaat. Het aanbrengen van een PU of Epoxy gietvloer van Decochip wordt als eenvoudig ervaren door veel doe-het-zelvers. Houd bij alle 2 component producten wel rekening met de verwerkingstijd. Zodra A en B is gemend moet u er klaar voor zijn om het product aan te brengen.

Bij een bestelling kunt u kiezen voor een gratis levering aan huis of een gratis workshop. In dat laatste geval wordt onder deskundige begeleiding met de zelfde soort producten gewerkt als in uw aankoop zitten. Na afloop van de workshop staat uw bestelling klaar die u direct zelf mee naar huis kunt nemen.

In plaats van de workshop bieden ook de instructie video's en gebruiksaanwijzingen uitkomst. Toch nog vragen, kijk dan eerst even onder "veelgestelde vragen. 


Keuze maken?gietvloer industrie

De gietvloeren bij Decochip zijn nooit een slechte keuze, of u nu voor PU kiest of voor Epoxy. Toch bepaalt de gewenste toepassing welk materiaal het best geschikt is voor uw specifieke behoeften. Een epoxy gietvloer is slijtvast, veilig, onderhoudsvriendelijk, naadloos, stofvrij, vloeistofdicht, hygiënisch en snel en extreem hoog belastbaar.

Dit zijn allemaal ideale eigenschappen voor industriële toepassingen of gebruik in natte ruimtes. PU varianten daarentegen zijn flexibeler comfortabeler en iets voordeliger in prijs. Dit maakt een PU gietvloer bij uitstek geschikt voor houten vloeren.

Denk ook aan een combinatie met onze elektrische vloerverwarmingsmatten. Voordelig en functioneel!


Persoonlijk advies voor uw situatie?

De medewerkers van Decochip bezitten veel kennis en expertise op het gebied van gietvloeren. Heeft u vragen over het zelf aanbrengen? Wij vertellen u graag alles wat u moet weten en informeren u desgewenst over de specifieke wetgeving in uw sector. Zo weet u zeker dat uw eindafwerking voldoet aan de strengste eisen voor industriële toepassingen.

Bij elke bestelling kunt u kiezen voor een levering aan huis of een gratis gietvloer workshop. Kiest u voor de laatste optie, volgt er een kosteloze workshop op afspraak waarin alle materialen die u heeft aangeschaft in behandeld worden. Hierbij kunt u deze zelf testen en vervolgens in praktijk kunt brengen. Het spreekt voor zich dat dit onder deskundige begeleiding gebeurt. Na afloop van de workshop staat uw bestelling klaar en kunt u thuis gelijk aan de slag!

Als u een bestelling plaatst bij Decochip, wordt deze exact op basis van uw wensen samengesteld. Hierdoor kunt u rekenen op voldoende materiaal, de juiste kleuren en een optimale verwerkbaarheid. Bovendien bent u verzekerd van een snelle levering. Wilt u meer informatie over onze artikelen of de prijzen die wij hanteren? Mail dan naar info@decochip.nl of bel ons op 0578-561283.

Waarom kiezen voor een gietvloer van Decochip?
-Sinds 1950 zijn wij actief in de vloerafwerking en voeren al ruim 25 jaar kunststofgietvloeren binnen het assortiment.
-Decochip gietvloeren zijn goed zelf-nivellerend. Andere gietvloeren bevatten een groot gehalte aan vulstoffen en zijn lastiger aan te brengen.
-De producten zijn echt per m² leverbaar, hierdoor hoeft u niet meer te betalen dan nodig en hoeft er geen materiaal verloren te gaan.
-Profiteer van scherpe prijzen en een snelle levering, doordat er rechtstreeks vanuit de productie geleverd kan worden.