Kunststof Gietvloer

Snelle productie en levering

Alle kleuren, glans, zijde-mat, ultra-mat

Professionele en duurzame kwaliteit

Met de producten en instructies van Decochip legt u eenvoudig zelf een gietvloer. Bespaar veel geld en krijg eer van uw werk, want de gietvloeren zijn van professionele kwaliteit maar gemakkelijk aan te brengen.
Epoxy of PU gietvloer?
De Epoxy en PU gietvloeren zijn qua uiterlijk eigenlijk hetzelfde. Beide zijn in alle RAL-kleuren leverbaar en af te werken in verschillende glans graderingen. Vaak wordt bij woonhuizen gekozen voor een PU gietvloer omdat deze veel comfort biedt. Bij industrieel gebruik kiest men vaak voor een Epoxy gietvloer omdat deze harder en sterker is. Hieronder staan meer verschillen:
Epoxy gietvloer:
- Hard materiaal geschikt voor over stabiele en harde ondergronden.
- Snelle warmteoverdracht, minder isolerend.
- Minder geluidsdempend dan PU.
- Grote slagvastheid.

PU gietvloer:
- Flexibel en dus ook geschikt voor over werkende ondergronden (bvb hout).
- Trage warmteoverdracht, meer isolerend.
- Meer geluidsdempend.
- Biedt veel comfort.


Algemene informatie gietvloer:

Een gietvloer is een afwerk vloer (gemiddeld 1.5 tot 2 mm dikte) die op een bestaande dragende vloer wordt gegoten. Kenmerkend is het strakke eindresultaat zonder rolstructuur ook wel ''sinaasappelhuid" genoemd. Gietvloeren worden in de meeste gevallen gemaakt van de materialen epoxy of polyurethaan PU. Een epoxy vloer is vanwege zijn hoge belastbaarheid en hygiëne bij uitstek geschikt voor industrieel gebruik, terwijl de PU variant elastischer is en ook vaak in woonhuizen wordt toegepast.

Gietvloeren zijn prima te combineren met elektrische vloerverwarming, wel zal eerst de vloerverwarming geëgaliseerd moeten worden. Dit omdat er voldoende laagdikte nodig is om de vloerverwarming te overgieten. In dit geval kunt u kiezen voor de optie uitvlakken vloerverwarming.

Gietvloer PU RAL9010

Breng eenvoudig met of zonder workshop uw gietvloer aan:

Gietvloeren zijn niet alleen praktisch in onderhoudt, maar zijn bovendien gemakkelijk aan te brengen. Een PU of Epoxy gietvloer van Decochip is zo soepel en vloeibaar, dat deze zelfnivellerend is. U schenkt de vloeistof in gedeeltes uit en verdeelt alles daarna eenvoudig met een rol-gietvloerkam. Hierna rolt u door met de prikrol en is het een kwestie van uitharden!

De verwerking van dit type vloer gaat dan ook veel sneller dan bij ouderwetse gietvloeren. Ook is minder ervaring vereist voor een goed eindresultaat. Het aanbrengen van een PU of Epoxy gietvloer van Decochip wordt als eenvoudig ervaren door veel doe-het-zelvers. Houd bij alle 2 component producten wel rekening met de verwerkingstijd. Zodra A en B is gemend moet u er klaar voor zijn om het product aan te brengen.

Gietvloer zelf aanbrengen

Bij een bestelling kunt u kiezen voor een gratis levering aan huis of een gratis workshop. In het laatste geval wordt onder deskundige begeleiding met de zelfde soort producten gewerkt als in uw aankoop zitten. Na afloop van de workshop staat uw bestelling klaar zodat u deze direct zelf mee naar huis kunt nemen. In plaats van de workshop bieden ook de instructie video's en gebruiksaanwijzingen uitkomst. Toch nog vragen, kijk dan eerst even onder "veelgestelde vragen.

Keuze maken?
De gewenste toepassing bepaald of een PU of Epoxy gietvloer het best geschikt is voor uw specifieke behoeften:

Een Epoxy gietvloer is slijtvast, veilig, onderhoudsvriendelijk, naadloos, stofvrij, vloeistofdicht, hygiënisch en snel en extreem hoog belastbaar. Dit zijn allemaal ideale eigenschappen voor industriële toepassingen of gebruik in natte ruimtes.

Een PU gietvloer daarentegen is flexibeler, comfortabeler en iets voordeliger in prijs. Dit maakt een PU gietvloer bij uitstek geschikt voor houten vloeren.

Een vloer waarbij vuil of beschadegingen niet opvallen? Kies voor 2 keuren doorelkaar zoals hiernaast te zien.

TIP: combineer een gietvloer met onze elektrische vloerverwarmingsmatten. Voordelig en functioneel!


Epoxy gietvoer 7005 met 7040 garage

Zelf een gietvloer maken - garage vloer

In deze instructie video laten wij u stap voor stap zien hoe u eenvoudig zelf een gietvloer kunt maken.

Voor dit doe-het-zelf project maken wij een twee kleurige Epoxy gietvloer in een garage. Er is gekozen voor 90% hoofdkleur RAL 7005 en 10% accentkleur RAL 7040.

Als u een standaard Epoxy gietvloer bestaande uit één RAL kleur wilt maken kunt u de stap over de accentkleur overslaan.

Persoonlijk advies voor uw situatie?
De medewerkers van Decochip bezitten veel kennis en expertise op het gebied van gietvloeren. Heeft u vragen over het zelf aanbrengen? Wij vertellen u graag alles wat u moet weten en informeren u desgewenst over de specifieke wetgeving in uw sector. Zo weet u zeker dat uw eindafwerking voldoet aan de strengste eisen voor industriële toepassingen.

Bij elke bestelling kunt u kiezen voor een levering aan huis of een gratis gietvloer workshop. Als u voor de laatste optie kiest volgt er een kosteloze workshop onder begeleiding van deskundigen op afspraak. Alle materialen die u heeft aangeschaft zullen behandeld worden. U kunt deze materialen zelf testen om ze vervolgens in praktijk te brengen. Na afloop van de workshop staat uw bestelling klaar om mee te nemen en kunt u thuis gelijk aan de slag!

Als u een bestelling plaatst bij Decochip, wordt deze exact op basis van uw wensen samengesteld. Hierdoor kunt u rekenen op voldoende materiaal, de juiste kleuren en een optimale verwerkbaarheid. Bovendien bent u verzekerd van een snelle levering. Wilt u meer informatie over onze artikelen of de prijzen die wij hanteren? Mail dan naar info@decochip.nl of bel ons op 0578-561283.

Waarom kiezen voor een gietvloer van Decochip?
- Sinds 1950 zijn wij actief in de vloerafwerking en voeren al ruim 25 jaar kunststofgietvloeren binnen het assortiment.
- Decochip gietvloeren zijn goed zelf-nivellerend. Andere gietvloeren bevatten een groot gehalte aan vulstoffen en zijn lastiger aan te brengen.
- De producten zijn echt per m² leverbaar, hierdoor hoeft u niet meer te betalen dan nodig en hoeft er geen materiaal verloren te gaan.
- Profiteer van scherpe prijzen en een snelle levering, doordat er rechtstreeks vanuit de productie geleverd kan worden.