Veel gestelde vragen

Droogtijd en ingebruikname:

2 componenten producten moeten met boormachine (op 220 volt) en korfmenger grondig worden gemixt. Ze hebben meestal een beperkte potlife (tijd die u heeft om gemengd materiaal te verwerken).

Zodra aangebracht blijft het echter langer nat. Doorgaans komt dit neer op 8 tot 24 uur per laag. Vuistregel; zodra zonder te plakken beloopbaar, kunt u de volgende laag aanbrengen. Zaken als temperatuur, ondergrond, laagdikte en soort product hebben hier invloed op.

Wacht tussen willekeurige lagen niet langer dan 2 dagen. Is dit wel het geval, dan eerst schuren en stofzuigen voordat u verder gaat.

In ieder geval 24 uur na het aanbrengen van de laatste laag (onder normale omstandigheden) kunt u de vloer weer in gebruik nemen, maar met beleid, hij is nog vers!

De maximale mechanische en chemische uitharding wordt na 5 tot 7 dagen bereikt. Bij douche vloeren de eerste 5 dagen de vloer na gebruik ook droog maken. Na deze periode is dit niet meer nodig.

Betonlook egaline moet minimaal 2 dagen drogen, voor u verder gaat met de betonlook coating. Gebruik voor het mengen van de egaline de menger met dubbele propeller

Levertijd

Veel producten zijn direct uit voorraad leverbaar. Doorgaans gaan de bestellingen binnen 1 tot 2 dagen op transport. Moet er een speciale kleur worden gemaakt, of is de voorraad ontoereikend, dan kan dit een vertraging geven van 1 tot 2 dagen.

Heeft u meer haast, dan kunt u in overleg materialen eerder afhalen en/of kiezen voor een spoed bestelling. Dit kent een kleine meerprijs, maar wordt als keuze bij bestellen vooraf weergegeven.

Retourneren

Retour brengen van goederen moeten we altijd eerst even bespreken. We maken de producten op kleur, maar ook gepast op hoeveelheid (u kunt per m² bestellen). Wij leveren altijd vers materiaal, minimaal 1 jaar houdbaar. Om deze reden is retourneren beperkt. Soms kan een speciaal gemaakte kleur toch ingezet worden maar dan als goedkopere uitvlak dan wel onderlaag voor een ander werk. Echter zal de terugbetaling dan in verhouding wat lager liggen. We zullen zeker proberen een oplossing te vinden.

Volle zakken betonlook egaline kunnen ook retour, mits binnen 3 maanden / droog en vorstvrij opgeslagen / onbeschadigd en niet totaal verkreukeld! 

Wat betreft hulpmiddelen, zolang niet gebruikt en onbeschadigd zou dit prima retour gestuurd kunnen worden (vermeld dan wel de afzender en het order dan wel factuur nummer). 

Showroom / demonstratie

U bent van harte welkom om voorbeelden te vergelijken van diverse wand en vloer afwerking in onze showroom. Geef bij voorkeur wel even aan als u langs wilt rijden. We zorgen er dan voor dat er iemand is die u goed de verschillen kan uitleggen. We nemen daar graag de tijd voor. Ook met betrekking tot het advies i.v.m. het aanbrengen en de (on) mogelijkheden hieromheen!

Is er tijd  genoeg voor en leent het product zie er voor, dan is er voor de geïnteresseerde vast de mogelijkheid van een beknopte demonstratie. 

Openingstijden

Wilt u langs komen, van harte welkom, maar laat het even weten, voorkom dat u voor niets langs rijdt! Afspreken is mogelijk op maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 17.30 uur. We nemen er graag de tijd voor en geven u advies op maat. Ook per telefoon zijn we deze tijden bereikbaar. 0578-561283

Lukken bovenstaande tijden niet, dan proberen we in overleg op een avond elkaar te treffen.

Adres showroom, workshops en afhaal depot

De locatie functioneert praktisch; workshops, goederen afhalen en even langs komen in de showroom, u kunt het aan de Hofsemolenweg 8 8171 PM in VAASSEN (nabij Apledoorn, midden van het land).

Wij zitten niet meer aan de fabriek vast, u vindt ons op een onverwacht landelijke locatie net naast het industrie terrein aldaar. Het makkelijkste werkt het met de routeplanner, maar voor de zoekende staat het ook met bordjes aangegeven! 0578-561283

Workshops

Zodra u een bestelling plaatst heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis zending aan huis (zie voorwaarden) of een gratis workshop.

Kiest u voor de workshop, dan staat na afloop uw bestelling klaar zodat u die zelf mee naar huis kunt nemen en gelijk aan de slag kunt. Lukt u het niet om deze mee te nemen, dan regelen wij alsnog het transport echter is dit dan veelal niet gratis.

Tijdens de workshop worden in een test opstelling alle aan te brengen lagen behandeld die u ook aangeschaft heeft. (tenzij u bepaalde stappen wilt over slaan) Het test vlak is doorgaans al snel een 3 m² per aan te brengen laag. Een behoorlijk formaat zodat u met ervaring aan de slag kunt.

De workshops worden veelal gecombineerd met andere klanten maar ook wel 1 op 1 gegeven. En heeft u hulp van familie, vrienden of een aannemer ingehuurd, zij mogen natuurlijk zonder extra kosten meekomen. (wel even vooraf aangeven) 

Workshops kunnen op 9 verschillende momenten per week ingepland worden. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Het is daarbij handig dit vooraf even kort te sluiten, maar binnen 14 dagen is doorgaans wel een afspraak in te plannen.Voor een workshop wordt meestal minimaal 1.5 uur uitgetrokken.

Hulpmiddelen

Kiest u voor een pakket per m² of voor een losse verpakking aan blikken, dan zitten hier standaard geen hulpmiddelen bij.

U kunt dit wel direct mee bestellen. We hebben een lange pagina met hulpmiddelen per set, of zo u wilt, los per stuk! kijkt u eens op de gereedschap pagina