Betonlook egaline en betonlook coating op plaatmateriaal of een tegelvloer.

Productomschrijving

Wij hebben precies wat u zoekt! Bekijk foto materiaal en de voor en nadelen van een dergelijke minerale betonlook vloer onderaan deze pagina.
Stuk voor stuk zijn deze afwerkingen makkelijk aan te brengen en af te werken met roller en kwast. Ook een prima combinatie met vloerverwarming en makkelijk in onderhoud. Verschillen kunt u zien in de showroom (dit is beslist de moeite waard; tot nog toe heeft iedereen hier direct de favoriete kleur bepaald, veel duidelijker dan een foto!). laat even weten als u hier naar wilt komen kijken, ik zorg dan dat iemand u de verschillen kan laten zien.

Ondergrond;
Zaak is om te beginnen op een schone, stabiele blijvend druk-vaste, droge, niet stoffige ondergrond. Niet goed vast zittende delen beslist verwijderen en vooraf uit repareren. Houten vloeren zijn mogelijk maar alleen op stabiele niet verend plaatmateriaal. Zo nodig een extra laag plaatmateriaal aanbrengen. Gebruik op hout bij voorkeur de G serie (gips gebonden variant; spanning-arm). Andere optie is gebruik maken van het bewapeningsgaas met speciale primer op 200 cm breed. Informeer hiernaar.

Voorbehandeling

U zult eerst de tegel vloer zeer grondig moeten reinigen met AR (of ander afdoende reinigingsmiddel), 2 x naspoelen met schoon water, zo nodig herhalen tot echt schoon en laten drogen. Daarna moet u aangepaste grondering, speciaal voor tegels gebruiken om hechting op de tegels te krijgen. Zeer belangrijk dat u de voegen met een kwast royaal voorziet van de grondering, geen plassen laten staan, maar goed verzadigen. De tegels zelf kun u met de roller behandelen. Dan volledig laten drogen +/- 5 uur. Hierna volgt de reparatie mortel om de naden, schoefgaten, ontbrekende tegels en voegen dicht te zetten. Na droging ongelijkheden weg schuren (mede door het schuren ontstaat ook een open structuur; welkom i.v.m. maximale hechtkracht), gevolgd door de standaard grondering en na droging weer de betonlook egaline, dit wordt uw zicht laag.. Hierna volgt een droogtijd van minimaal 2 dagen en de betonlook coating.

Mengen van 2 component materiaal:
Mengen van 2 component materiaal is zeer belangrijk. Altijd moeten de verhoudingen in balans zijn (al door ons op maat afgewogen). Dus de gehele A bij de gehele B voegen en direct mengen tot een homogene massa. Gebruik geen accu gereedschap maat een boormachine op stopcontact. Op vol vermogen minimaal 1 minuut mengen. Bij toplagen 2 minuten mengen. Gebruik een schone korfmenger . Spettert de menger in de coating te veel, maak dan een klein gaatje in de deksel, zodat u met de deksel er op, op vol vermogen kunt mengen. gebruik voor de egaline de menger met dubbele propeller.

Productsoorten;

De einddikte van de egaline is een +/- 3mm. Deze egaline bepaalt grotendeels het uiterlijk van de vloer en kent een paar kleur variaties;

 1. U kunt de standaard (S1) betonlook egaline toepassen (rustig van tint in ivoor- grijs/neigt ietsje naar een vleugje groen) Hiermee verdwijnt het uiterlijk van de cement dekvloer. Deze betonlook egaline is poreus en moet dus ook worden afgelakt met de betonlook coating.
 2. U kunt kiezen voor de meer Basic betonlook (N1) egaline (gewolkt van uitstraling en ook in een ivoor grijs tint), dit moet worden afgelakt met de betonlook coating.
 3. Of u kunt aan de meer Basic betonlook (N2+3+4 en G2+3) egaline het speciale betonlook effect pigment toevoegen (veel bonter karakter in grijs of licht grijs). Ook hierna moet de transparante betonlook coating volgen.

De einddikte van de betonlook coating (aflak) is een gedeelte van een mm maar zeer sterk.

 

Koppelingen producten en workshop;

Link betonlook egaline; https://www.decochip.nl/contents/nl/d475_egaliseer-pakket-egaliaseren.html

Link betonlook coating transparant vloeren; https://www.decochip.nl/contents/nl/d464_betonlook-pakketten-vanaf.html

Er zijn voor algemene verwerking eenvoudige instructie filmpjes beschikbaar via de link; https://www.decochip.nl/contents/nl/d631_youtube-instructie.html Het aanbrengen is een eenvoudige klus. U kunt bij bestellen kiezen voor een gratis bezorging of, bij twijfel over het aanbrengen, voor een gratis workshop. In dit laatste  geval staat aan het einde van de workshop uw bestelling klaar en kunt u deze zelf direct meenemen.

Stappenplan;

Het betonlook egaline systeem bestaat een 2 tal lagen (er worden er ook 2 geleverd);
Algemene werkvolgorde betonlook egaline; (De ondergrond indien nodig reinigen, zo nodig oppervlak aan schuren, losse verf verwijderen, goed stofvrij maken.)

1. 1 componenten tegel grondering
2. Met vlakspaan en de egaline reparatie mortel voegen dicht smeren (verbruik 15 tot 25 m² per zak van 20 kg) Materiaal smeert makkelijk als een soort “Nivea”. Advies om na droging (de volgende dag) de vloer glad te schuren en stof vrij te maken. Dit gaat heel gemakkelijk!
3. 1 componenten standaard grondering aanbrengen.
4. Voorgeschreven hoeveelheid water afpassen, (eventueel naar keuze betonlook effect pigment toevoegen,) egaline toevoegen en door-mengen met boormachine en metaalkleurige dubbele propeller mixer. Na 2 minuten nogmaals doormixen. Op grond in gedeelten uitgieten en met rakel of vlakspaan (afhankelijk van uw voorkeur) verdelen (dikte +/- 2,5 tot 3 mm). Na droging 2 dagen laten uitharden.

Als u meer effect wilt met de “tekening” in de egaline, dan direct na het uitvlakken met plantenspuit het gereedschap bevochtigen en doorstrijken. Het vocht geeft dan een blijvend (extra) kleurverschil.

Algemene werkvolgorde betonlook coating systeem (bestaat een 3 tal lagen er worden er ook 3 geleverd);
Vloer inspecteren en zo nodig bijwerken met de betonlook egaline.

5. Transparante 1 componenten betonlook Impregneer. Na beloopbaarheid nogmaals aanbrengen.
6. Eerste laag 2 componenten betonlook toplaag
7. Tweede laag 2 componenten betonlook toplaag
 
Zeer belangrijk bij de 2 componenten toplaag is het mixen. Mix met boormachine en korfmixer 2 minuten op vol vermogen, over gieten en met roller verdelen +/- 100 gram per m². (Om te voorkomen dat de coating uit een blikje golft kunt u in de deksel een gaatje boren, de mixer er door doen en met deksel op de verpakking mixen.) Probeer gelijkmatig zonder dikke strepen te rollen (de vloeistof is melkachtig wit maar droogt transparant op)
 

Verwerkingstijd:
De FASE 1; Grondering heeft geen potlife (1 component)
De FASE 2; Egaline reparatie mortel binnen 15 minuten na mengen gebruiken. (zo nodig in kleinere hoeveelheden aanmaken)
De FASE 3; Grondering op de reparatie mortel, onder betonlook egaline heeft geen potlife (1 component)
De FASE 4;Betonlook egaline binnen 15 minuten na mengen gebruiken.
De FASE 5; Betonlook coating heeft geen potlife (1 component).
De FASE 6+7; binnen 90 minuten verwerken. Bij grotere vloeren heeft u meerdere emmers per laag.
Verwerkingstijd is altijd afhankelijk van omstandigheden zoals luchtvochtigheid, temperatuur en ventilatie.
 
Droog tijden:
De FASE 1; Grondering +/- 2 uur
De FASE 2; Egaline reparatie mortel +/- 2 tot 4 uur
De FASE 3; grondering +/- 1 tot 2 uur (2 x toepassen)
De FASE 4; betonlook egaline minimaal 2 dagen.
De FASE 5; 1 component betonlook impregneer gemiddeld 1 tot 3 uur (waarbinnen 2 x aanbrengen)
De FASE 6+7; 2 component betonlook coating gemiddeld 4 tot 24 uur
Droogtijd is altijd afhankelijk van omstandigheden zoals luchtvochtigheid, temperatuur en ventilatie.
Zodra zo droog, dat u er bij wijze van spreken overheen kunt lopen, zonder dat de voeten vies worden, kunt u verder.
Wacht u langer tussen het aanbrengen van de lagen dan een dag of 2 tot 3, dan eerst schuren en stof vrij maken.
De maximale mechanische en chemische uitharding wordt na 5 tot 7 dagen wordt bereikt. (binnen situatie)
Vuistregel; zodra de aangebrachte laag zo droog is zodat u er overheen kunt lopen zonder dat de coating beschadigd of afgeeft, kunt u verder. Bij voorkeur inplannen om elke dag een laag plaatsen.

Bedenk;

 • Dat cementgebonden ondergrond 6 tot 8 weken oud moet zijn i.v.m. alkali en vocht
 • Dat alle coating na mixen gedoseerd kan worden uitschonken op de vloer en met roller worden verdeeld, bij wanden uit een rollerbak werken.
 • Dat via de webshop van alle producten technische bladen direct in te zien en te printen zijn. Hierin vindt u een aanvullend verwerkingsadvies. Lukt dit u niet, vraag ons deze toe te sturen.
 • Dat er goed gemixt moet worden met boormachine op stopcontact. (richtlijn 2 minuten)
 • Dat er systematisch wordt gewerkt. (Een blikje B component vergeten betekend niet uitharden!!!)
 • Dat de droogtijd per 2 componenten  laag is ongeveer 24 uur is.
 • Dat de maximale mechanische en chemische uitharding na 5 tot 7 dagen wordt bereikt
 • Dat de vloeistof gaat reageren zodra deze is samengebracht, zorg dat u dan direct aan de slag kunt gaan.
 • Dat de verwerking temperatuur is ideaal rond de 17 graden.
 • Voorkom vocht uit de ondergrond (max. 4%)
 • Gebruik voor optimaal resultaat de juiste rollers en mixer, Link; https://www.decochip.nl/contents/nl/d5_gereedschap-hulpmiddelen.html
 • Dat bij keuze van anti slip de vloer stroever maar ook iets minder makkelijk te reinigen wordt.
 • Dat een gevlinderde vloer i.v.m. hechting eerst grondig geschuurd of gestraald dient te worden.
 • Tip; met spijkerschoenen loopt u door de natte coating (€ 25,--)
 • Bij ingebruikname van de vloer; Anti slip materiaal onder karpetten moeten geschikt zijn voor vinyl vloeren. Meubels en andere zware inrichting na uitharding voorzichtig plaatsen. Tafels en stoelen dienen voorzien te zijn van anti kras-vilt of bescherm doppen. Bij gebruik van bureau stoelen dient men gebruik te maken van zogenaamde zachte wielen, optie; de vloer beschermen met een daarvoor geschikte mat.