Garagevloer

Bij een keuze voor een garage vloer moet u een aantal zaken afwegen;

De te verwachten belasting;

Wat is de te verwachten belasting? Is dit een garage voor particulier gebruik, dan kunt u met een lichter variant volstaan dan bij de werkplaats van een garage bedrijf.

Garagevloer voor particulieren  
Garagevloer voor bedrijven     

Gietvloer of coating vloer;

Daarnaast moet u onderscheid maken tussen een coating vloer en een gietvloer. Veelal is de vloer al redelijk vlak. Dit betekent dat de goedkopere coating vloer een strak genoeg resultaat geeft. Natuurlijk is een gietvloer dikker, mooier maar ook duurder. Veelal is de garage niet de plek om het twee tot drievoudige uit te geven t.o.v. de coating vloer.

>

(De einddikte van een coating is een gedeelte van een mm maar zeer sterk. De einddikte van een dikkere en duurdere rol-gietvloer is doorgaans 1,5 tot 2 mm, deze is dan ook gladder en zelf - nivellerend.)

Particulier gebruik

Hierbij kunt u kiezen voor het 3 laag systeem van de zijde-matte epoxy coating, eventueel aangevuld door de vierde laag; de extra zware toplaag transparant.
Dit materiaal heeft een lange verwerkingstijd. Per aangemaakte emmer heeft u al snel 1.5 tot 2.5 uur de tijd om het op te maken. De extra zware toplaag geeft meer schoonmaak gemak, is direct matter en heeft een UV filter die verkleuring tegen gaat. Daarnaast zullen bandafdrukken ook tegen gegaan worden.

Professioneel gebruik

Bijvoorbeeld bij een werkplaats/ garage bedrijf
U kunt in deze situatie beter kiezen voor het 3 laags coating systeem van de zwaardere garagevloer oplossing. Deze coating is vloeistof dicht, en chemisch resistent  voor olie, diesel en benzine. Deze coating reageert sneller. Binnen 20 minuten na mengen moet u de coating uitrollen. Zaak is wel dat er geen sprake mag zijn van optrekkend vocht (uit de ondergrond door het beton heen). Doordat de coating vloeistofdicht is, kan dit vocht niet weg en kan voor blazen of onthechting zorgen. Zodra er sprake is van een kruipruimte , isolatie of vochtschild (folie) onder het beton of een grotere laagdikte dan 20 cm is, is dit gevaar geweken.

Aanbrengen materiaal;

Er zijn voor algemene verwerking eenvoudige instructie filmpjes beschikbaar via de link; Instructie videos

Algemene werkvolgorde coating;

(De ondergrond indien nodig reinigen, bij voorkeur grondig schuren (bij vloeren parketschuurmachine huren), losse verf verwijderen, goed stofvrij maken.)

 1. Transparante 2 componenten Epoxy Impregneer
 2. Eerste laag 2 componenten kleur coating
 3. Tweede laag 2 componenten kleur coating

Optie LAAG 4; Top laag PU transparant zijde-mat, in extra zware 2 component meerprijs € 4.50 per m².

Aandachtspunten

 • Dat bestaande garage vloeren veelal diep vervuild zijn met olie. Voor aanvang werk moet de vloer schoon en droog zijn. Reinigen met industrieel reinigingsmiddel als AR en 2 x naspoelen met schoon water. Zo nodig herhalen. Er zijn vloer en die niet handmatig te reinigen zijn. Hiervoor kunt u ook specialisten inhuren.
 • Dat een gevlinderde vloer i.v.m. hechting eerst grondig geschuurd of gestraald dient te worden
 • Dat cementgebonden ondergrond 6 tot 8 weken oud moet zijn i.v.m. alkali en vocht
 • Dat alle coating na mixen gedoseerd kan worden uitschonken op de vloer en met roller worden verdeeld, bij wanden uit een rollerbak werken.
 • Dat via de webshop van alle producten technische bladen direct in te zien en te printen zijn. Hierin vindt u een aanvullend verwerkingsadvies. Lukt dit u niet, vraag ons deze toe te sturen.
 • Dat er goed gemixt moet worden met boormachine op stopcontact. (richtlijn 2 minuten).
 • Dat er systematisch wordt gewerkt. (Een blikje B component vergeten betekend niet uitharden!!!)
 • Dat de droogtijd per 2 componenten  laag is ongeveer 24 uur is.
 • Dat de maximale mechanische en chemische uitharding na 5 tot 7 dagen wordt bereikt
 • Dat de vloeistof gaat reageren zodra deze is samengebracht, zorg dat u dan direct aan de slag kunt gaan.
 • Dat de verwerking temperatuur is ideaal rond de 17 graden.
 • Voorkom vocht uit de ondergrond (max. 4%)
 • Gebruik voor optimaal resultaat de juiste rollers en mixer, Link; Gereedschap pagina
 • Dat bij keuze van anti slip de vloer stroever maar ook iets minder makkelijk te reinigen wordt.
 • Tip; met spijkerschoenen loopt u door de natte coating (€ 25,--)