10-06-2016 PU gietvloer, sterk en flexibel

Een gietvloer kan worden geleverd in een PU kwaliteit of een Epoxy uitvoering. Beide komen vaak voor. De PU gietvloer is wat voordeliger, flexibel terwijl de Epoxy gietvloer harderPu gievloer en iets kleurechter is.

Ook de PU gietvloer is zelf nivellerend.

Het aanbrengen begint met het samenvoegen van de 2 component materialen (A+B) en het mixen van de producten met de korfmixer en een zware boormachine op stopcontact. Na mengen nog eens overgieten in een schone werkemmer en u kunt gaan gieten.

Stel dit gietwerk beslist niet uit. De Gietvloer moet eigenlijk binnen 10 tot max 15 minuten uit de emmer zijn. Binnen deze tijd vloeit het materiaal afdoende. In gedeelten leeg schenken op de vloer en met de rol-gietvloerkam verdelen. Direct nog doorrollen met de prikrol en de vloer ligt er in!

Elke gietlaag kan het beste vooraf gegaan worden door de epoxy impregneer. Deze epoxy impregneer een dag laten drogen! En na drogen van de gietlaag hoort er de toplaag op. Hierdoor is het gelijk beter te reinigen. In de PU pakketten zit de epoxy impregneer en de toplaag gratis er bij! Echter is de toplaag een 1 component PU. Is er budget voor, dan is de uitvoering van de toplaag in de 2 component beslist een aanrader! Deze is sterker, maar heeft een zijde-matte glans graad. De 1 component toplaag is juist wat glanzend.