Algemene richtlijn droogtijd:

2 componenten producten moeten met boormachine (op 220 volt) en korfmenger grondig worden gemixt. Ze hebben meestal een beperkte potlife (tijd die u heeft om gemengd materiaal te verwerken).

Zodra aangebracht blijft het echter langer nat. Doorgaans komt dit neer op 8 tot 24 uur per laag. Vuistregel; zodra zonder te plakken beloopbaar, kunt u de volgende laag aanbrengen. Zaken als temperatuur, ondergrond, laagdikte en soort product hebben hier invloed op.

Wacht tussen willekeurige lagen niet langer dan 2 dagen. Is dit wel het geval, dan eerst schuren en stofzuigen voordat u verder gaat.

In ieder geval 24 uur na het aanbrengen van de laatste laag (onder normale omstandigheden) kunt u de vloer weer in gebruik nemen, maar met beleid, hij is nog vers!

De maximale mechanische en chemische uitharding wordt na 5 tot 7 dagen bereikt. Bij dochevloeren de eerste 5 dagen de vloer na gebruik ook droog maken. Na deze periode is dit niet meer nodig.

Betonlook egaline moet minimaal 2 dagen drogen, voor u verder gaat met de betonlook coating. Gebruik voor het mengen van de egaline de menger met dubbele propeller