Elektrische vloerverwarming mat met WIFI thermostaat (zwart of wit) 1-20m²

Decochip
7423446618654
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving

Snelle levering

Gratis zending v.a. €50 (NL)

Professionele kwaliteit

Elektrische vloerverwarming tot 20m² kan op 1 thermostaat worden aangesloten.
Eigenschappen:
• Zelfklevend
• Geschikt als hoofdverwarming
• Ook geschikt voor badkamers
• Direct te verwerken in tegellijm
• Af te gieten met egaline
• Korte verwarmingstijd
• Geen magnetische velden (EMF)
• 150 Watt per m²
• 50cm Breed
• Dikte kabel met mat 4mm
• Aansluitsnoer 2.5m
Scherpste prijs:
•  1    m² € 37                  •  9  m² € 245
•  1.5 m² € 57                  • 10 m² € 269
•  2    m² € 69                  • 11 m² € 295
•  2.5 m² € 83                  • 12 m² € 319
•  3    m² € 95                  • 13 m² € 345
•  3.5 m² € 107                • 14 m² € 369
•  4    m² € 119                • 15 m² € 395
•  4.5 m² € 133                • 16 m² € 419
•  5    m² € 145                • 17 m² € 445
•  6    m² € 169                • 18 m² € 469
•  7    m² € 195                • 19 m² € 495
•  8    m² € 219                • 20 m² € 519
Plaatsen vloerverwarming
  
Afgieten vloerverwarming
 
Vloerverwarming elektrisch laagopbouw
 

 

Instalatie Vloerverwarming

 

De matten zijn eenvoudig uit te rollen en plakken zichzelf vast aan de ondergrond. Zorg wel dat de ondergrond schoon en vetvrij is. Wanneer de vloer voorzien wordt van onze egaline, zal eerst de grondering worden aangebracht en daarna de mat.

Het plaatsen gaat als volgt: Mat uitrollen, bij de muur het doek doorknippen (niet de kabel) en alvast de rol klaar leggen voor de volgende baan om terug te rollen. Hierna bij de muur het doek weer doorknippen en de rol voor de volgende baan klaar leggen. Dit zal herhaald worden tot de vloer voorzien is van de zelfklevende mat(en).

 

De thermostaat Sensor (zit bij de thermostaten) wordt in de vloer geplaatst, het liefst midden tussen 2 banen verwarmingskabel. De kabel van de sensor is ongeveer 3 meter lang.

Om er zeker van te zijn dat het elektronisch circuit onbeschadigd is, na het plaatsen van de vloerverwarming (voor het dichtmaken van de vloer) kunt u een weerstandsmeting doen. Dit kan met een multimeter door de weerstand in ohms te meten tussen de blauwe en bruine draad van de mat. Bij het meten van de weerstand dient de vloerverwarming op geen enkele manier verbonden te zijn met het stroomnet of welke andere componenten dan ook. De waardes mogen maximaal 10% afwijken. Het aansluiten van elektrische installaties is officieel het werk van een elektricien.

De bedrading is eenvoudig aan te sluiten aan de achterzijde van de thermostaat. hier zit een handleiding bij.

De elektrische vloerverwarming is met een tegelvloer rechtstreeks te plaatsen in de tegellijm, voor andere afwerkingen gebruikt u eerst egaline om de vloerverwarming mee af te gieten.

Voor het uitvlakken van de elektrische vloerverwarming, bieden wij een geschikt pakket aan wat u per m² kunt bestellen. Hiermee is de vloerverwarming eenvoudig te egaliseren met in totaal 10 mm laagdikte.

Het pakket uitvlakken vloerverwarming is leverbaar voor €29,90/m².

Standaard thermostaat voor elektrische vloerverwarming

Standaard thermostaat

Digitale thermostaat voor elektrische vloerverwarming
Thermostaat digitaal zwart of wit
Wifi thermostaat voor elektrische vloerverwarming
Thermostaat WI-FI zwart of wit


Vloerverwarming aanbrengen voor tegelvloer:

Hier ziet u hoe de vloerverwarming aangebracht kan worden voor onder een tegelvloer. U kunt de zelfklevende vloerverwarmingsmatten eenvoudig uitrollen en vastplakken. Vervolgens kunnen deze met een daarvoor geschikte tegellijm worden afgesmeert en de tegels kunnen hier direct overheen worden geplaatst. Deze tegelijmen zijn vaak gewoon verkrijgbaar bij de bouwmarkt of via een tegelzetter.


Vloerverwarming aanbrengen met uitvlak pakket:

Om een andere afwerking te plaatsen over de vloerverwarmingsmatten zoals bijvoorbeeld: laminaat, tapijt pvc of een Decochip kunststof gietvloer. Dient de elektrische vloerverwarming eerst uitgevlakt te worden, dit omdat de mat zijn warmte dan egaal kwijt kan aan het oppervlak en bovendien zodat de verwarming niet zomaar kan beschadigen. Hiervoor bieden wij het pakket uitvlakken vloerverwarming aan. Bestaande uit: Grondering, fixeermiddel en 10mm hoogwaardige schónox egaline. De totale dikte van de mat is maar 4 mm, toch hebben wij in praktijk gezien dat de verwarmingskabel hier en daar wat omhoog komt bij het egaliseren om dit te voorkomen wordt het fixeermiddel gebruikt. Deze koppelt de kabel extra aan de ondergrond.
 


Kunststof gietvloer over elektrische vloerverwarming?

Een sterke, strakke en eenvoudige afwerking voor uw elektrische vloerverwarming is een Decochip kunststof gietvloer. Ook is deze zeer geschikt voor bijvoorbeeld de badkamer of keuken, omdat dit systeem makkelijk schoon te houden is. Dit alles is eenvoudig zelf aan te brengen.

De vloerverwarming dient eerst geëgaliseerd te worden, dat kan met het pakket uitvlakken vloerverwarming. Dit omdat de kunststof gietvloer niet voldoende laagdikte heeft om de vloerverwarming af te gieten.

Hierna kunt u kiezen voor een epoxy of pu gietvloer, deze zijn gewoon per vierkante meter leverbaar en in elke gewenste RAL kleur.

Bekijk ook de video om precies te zien hoe dit in zijn werk gaat:
 


Energiezuinige en duurzame oplossing:
Sinds de afgelopen jaren is de vraag naar elektrische vloerverwarming extreem toegenomen. De verwachting is, dat de komen de jaren steeds meer mensen zullen overstappen naar elektrische verwarming door politieke beleidsvoering en de stijgende gasprijs.

Heeft u zonnepanelen? Dan is elektrische vloerverwarming helemaal interessant, zo kunt u uw eigen stroom gebruiken om de vloer te verwarmen.


Stroomverbruik:
Het maximum vermogen voor een hoofdverwarming is 150W/m². Dit is het vermogen wanneer de vloer nog koud is en u deze volledig gaat verwarmen. Wanneer de ruimte op temperatuur is, zal de verwarming intervalsmatig verwarmen, waardoor deze kort aan en uit schakelt. De gemiddelde vloertemperatuur blijft dan stabiel en het stroomverbruik is dan ook veel lager dan het maximum vermogen & stroomverbruik.


Energie besparen met de thermostaat:
Wilt u maximaal kunnen besparen op uw energieverbruik? Kies dan voor een digitale thermostaat of een thermostaat met wifi. Hiermee heeft u de mogelijkheid tijden aan te geven dat de vloer moet verwarmen. Zo hoeft de verwarming niet onnodig aan te staan.


Hoge kwaliteit en garantie
Door de jaren heen heeft onze elektrische vloerverwarming zichzelf bewezen als een vrijwel probleemloos product! Er is daarom ook van de fabriek uit 25 jaar garantie op de verwarmingsmatten en 2 jaar op de thermostaten.
Wij zien dat veel bedrijven adverteren met lange garanties op vloerverwarming, echter blijkt vaak in de algemene voorwaarden dat dit toch NIET het geval is!  De installateur moet dan documentatie ondertekenen en foto’s maken tijdens de installatie. Hier is de consument dan niet van op de hoogte en hierdoor vervalt daar de garantie.

Bij Decochip gaan we hier soepeler mee om. Wel is het lastig vast te stellen wat de oorzaak is van een probleem, er kan bijvoorbeeld een scheur in de ondervloer komen die een kabel beschadigt. Wij zullen m.b.t. dit product altijd meedenken in een coulante oplossing wanneer er een probleem optreed.


Technische waardes (230v):
150w  0.65A  354ohm
300w  1.34A  172ohm
450w  1.96A  117ohm
600w  2.61A  88ohm
750w  3.26A  71ohm
900w  3.91A  59ohm
1050w 4.57A  50ohm
1200w 5.22A  44ohm
1350w 5.87A  39ohm
1500w 6.52A  35ohm
1650w 7.17A  32ohm
1800w 7.83A  29ohm
1950w 8.48A  27ohm
2100w 9.13A  25ohm
2250w 9.78A  24ohm
2400w 10.43A 22ohm
2550w 11.09A 21ohm
2700w 11.74A 20ohm
2850w 12.39A 19ohm
3000w 13.04A 18ohm

 

Decochip afwerkingen over vloerverwarming
Er zijn verschillende opties mogelijk bijvoorbeeld: een Gietvloer, Betonlook Egaline, of een Coating.

Voor het aanbrengen van deze afwerkingen over de elektrische vloerverwarming, moeten de verwarmingsmatten worden afgegoten met egalisatie middel. Dit kan uitstekend met het pakket ''uitvlakken vloerverwarming''. Als er sprake is van douchen rechtstreeks op de vloer: gebruik dan de schraplaag als egalisatie en een coating of kunststof gietvloer als afwerking.

Bovenstaande systemen zijn net als de vloerverwarming per m² leverbaar via de site of vraag vrijblijvend een offerte aan.


Persoonlijk advies?
Bent u geïnteresseerd om elektrische vloerverwarmingsmatten onder uw gietvloer te installeren? Dan kunt u contact opnemen met ons team voor persoonlijk advies of een bezoek brengen aan onze showroom door een afspraak te maken. U kunt ook alle benodigde producten voor uw nieuwe vloerverwarming natuurlijk online bij ons bestellen. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0578-561283 of stuur een e-mail naar info@decochip.nl.

 
Vloerverwarmingsmatten
 
vloerverwarming mat
 
Vloerverwarmingsmatten
 
vloerverwarming mat
 
Vloerverwarmingsmatten
 
vloerverwarming mat
 
Vloerverwarmingsmatten
 
vloerverwarming mat