Elektrische vloerverwarming losse kabel

Decochip
7423418520541
  Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer

Voor bijverwarming is te volstaan met 100w/m².
Als hoofdverwarming hanteer 150w/m².

Vermenigvuldig het aantal m² van de ruimte, met het gewenste wattage per meter en bepaal zo welke afmeting u nodig heeft.

        Eigenschappen:

• U zit niet aan de breedte vast van 50cm zoals bij een mat.
• Maximaal vermogen 18 watt per meter kabellengte.
• Minimale vloerverhoging van 3.5mm.
• Korte verwarmingstijd.
• Direct in het beton te verwerken (aan betonijzer).
• Direct onder een tegelvloer of afgieten met Egaline.

        Scherpe prijzen:

135w  1    m²     € 29.--
200w  1-2 m²     € 39.--
400w  3-4 m²     € 59.--
600w  4-5 m²     € 79.--
800w  5-7 m²     € 99.--
1100w 7-10m²    €129.--
1500w 10-12m²  €175.--
1900w 12-16m²  € 222.--
2775w 17-25m²  € 325.-

Aanbrengen:
Elektrische vloerverwarming losse kabel

- Eenvoudig te plaatsen

Elektrische vloerverwarming losse kabel

- Veel toegepast onder tegelvloer

Elektrische vloerverwarming losse kabel
- Uitvlak egaline voor diverse afwerkingen


Bevestigingsmateriaal is bij te bestellen. Aan te houden: Strippen in de breedterichting en om de 1 meter een strip. Strippen zijn met een tang af te knippen op maat.


De kabel heeft een vermogen van 18 watt per strekkende meter. Gebruikt u binnen Nederland de vloerverwarming als hoofd verwarming, dan moet u rekenen dat u ongeveer een 150 watt per m² aan capaciteit nodig heeft.

De kabel is te monteren op een bestaande beton vloer, om deze vervolgens af te werken met een Egalisatie, Schraaplaag of Tegellijm. Het is ook mogelijk om de kabel in de betonvloer te verwerken door deze op het betonijzer te monteren, de verwarmingstijd is dan langer door de dikkere laag.

Standaard thermostaat voor elektrische vloerverwarming

Standaard thermostaat

Digitale thermostaat voor elektrische vloerverwarming
Thermostaat digitaal zwart of wit
Wifi thermostaat voor elektrische vloerverwarming
Thermostaat WI-FI zwart of wit


WI-FI thermostaat

Download de gratis app: ''Warmme''.

Heeft u een vloer groter dan 20m², dan zal de vloer via meerdere groepen stroom en dus meerdere thermostaten geschakeld worden. Met de WI-FI thermostaat bediend u meerdere thermostaten tegelijk via de app.

 • Bedien overal vandaan uw verwarming en kom in een warm huis thuis.
 • Schakel meerdere thermostaten tegelijk via de app.
 • Zowel geschikt voor mobiel als tablet.
 • De vloerverwarming is ook in te stellen via de thermostaat zelf.
 • Instelbaar weekschema.

Eerst kan de montagestrip op de vloer geplaatst worden, met bijvoorbeeld: spijkers, betonspijkers, montagekit of schroeven. Tussen de montagestrippen kan ongeveer een halve meter ruimte zitten. De strippen zijn af te knippen met een tang. De verwarmingskabel is hierin vast te klemmen. Tussen de banen van de verwarmingskabel zal 10-15 cm ruimte zitten. Bij 150w/m² is de ruimte tussen de banen ongeveer 12cm.

 

De thermostaat Sensor (zit bij de thermostaten) wordt in de vloer geplaatst, het liefst midden tussen 2 banen verwarmingskabel. De kabel van de sensor is ongeveer 3 meter lang.

Om er zeker van te zijn dat het elektronisch circuit onbeschadigd is, na het plaatsen van de vloerverwarming (voor het dichtmaken van de vloer) kunt u een weerstandsmeting doen. Dit kan met een multimeter door de weerstand in ohms te meten tussen de blauwe en bruine draad van de mat. Bij het meten van de weerstand dient de vloerverwarming op geen enkele manier verbonden te zijn met het stroomnet of welke andere componenten dan ook. De waardes mogen maximaal 10% afwijken. Het aansluiten van elektrische installaties is officieel het werk van een elektricien.

De bedrading is eenvoudig aan te sluiten aan de achterzijde van de thermostaat. hier zit een handleiding bij.

Vaak wordt de opvulegaline met bijbehorende grondering meebesteld, voor een vlak eindresultaat. Het grote voordeel is dat we zowel de grondering als egaline afpassen voor uw aantal vierkantemeters.

Met een meerprijs van: €24,90 / m²

https://www.decochip.nl/contents/nl/d917_Doe-het-zelf-elektrische-vloerverwarmingsmatten.html

Vloerverwarming aanbrengen voor tegelvloer:


Hier ziet u hoe de vloerverwarming losse kabel aangebracht kan worden voor onder een tegelvloer. U kunt de vloerverwarmingskabel eenvoudig uitrollen en bevestigen met de bevestegingsstrip. Wel zult u moeten uitmeten hoe ver de banen uit elkaar komen te liggen. Vervolgens kan deze met een daarvoor geschikte tegellijm worden afgesmeert en de tegels kunnen hier direct overheen worden geplaatst. Deze tegelijmen zijn vaak gewoon verkrijgbaar bij de bouwmarkt of via een tegelzetter.

Vloerverwarming aanbrengen met uitvlak pakket:


Om een andere afwerking te plaatsen over de vloerverwarmingskabel zoals bijvoorbeeld: laminaat, tapijt pvc of een Decochip kunststof gietvloer. Dient de elektrische vloerverwarming eerst uitgevlakt te worden, dit omdat de kabel zijn warmte dan egaal kwijt kan aan het oppervlak en bovendien zodat de verwarming niet zomaar kan beschadigen. Hiervoor bieden wij het pakket uitvlakken vloerverwarming aan. Bestaande uit: Grondering, fixeermiddel en 10mm hoogwaardige schónox egaline. De totale dikte van de kabel is maar 3.6 mm, toch hebben wij in praktijk gezien dat de verwarmingskabel hier en daar wat omhoog komt bij het egaliseren om dit te voorkomen wordt het fixeermiddel gebruikt. Deze koppelt de kabel extra aan de ondergrond.


Kunststof gietvloer over elektrische vloerverwarming?


Een sterke, strakke en eenvoudige afwerking voor uw elektrische vloerverwarming is een Decochip kunststof gietvloer. Ook is deze zeer geschikt voor bijvoorbeeld de badkamer of keuken, omdat dit systeem makkelijk schoon te houden is. Dit alles is eenvoudig zelf aan te brengen.

De vloerverwarming dient eerst geëgaliseerd te worden, dat kan met het pakket uitvlakken vloerverwarming. Dit omdat de kunststof gietvloer niet voldoende laagdikte heeft om de vloerverwarming af te gieten.

Hierna kunt u kiezen voor een epoxy of pu gietvloer, deze zijn gewoon per vierkante meter leverbaar en in elke gewenste RAL kleur.

Bekijk ook de video om precies te zien hoe dit in zijn werk gaat:Decochip afwerkingen over vloerverwarming

Dit kan zijn: een Gietvloer, Betonlook Egaline, of een Coating.

Bij iedere vloerafwerking over de elektrische vloerverwarming, dient de vloerverwarming eerst te worden uitgevlakt dit kan met het "uitvlakken vloerverwarming''. Hiermee wordt voorkomen dat de vloerverwarming doortekend. Als er sprake is van douchen rechtstreeks op de vloer, gebruik dan de schraplaag in combinatie met een coating of kunststof gietvloer.

 • Een voordelige eindafwerking is het rechtstreeks aflakken van de uitvak egaline met een 3 laags epoxy coating systeem op kleur naar keuze.
 • Wilt u een strakkere afwerking kunt u kiezen voor een gietvloer, deze is dikker dan een coating en u krijgt dan een nog vlakker eindresultaat.
 • Ook is er keuze uit verschillende betonlook egalines, transparant af te lakken met de betonlook coating.

Bovenstaande systemen zijn net als de vloerverwarming per m² leverbaar via de site of vraag vrijblijvend een offerte aan.


Specificaties:

Kabel constructie: Twee polig + één aarde draad
Spanning: 230v
Output: +/-18W per meter
Radius bochten: 25 mm
Kabel diameter: 3.6 mm
Isolatie: Fluoropolymeer
Buitenste Isolatie: Pvc
Max. installatie Temp.: 30℃
Min. installatie Temp.: 5℃
Lengte voedingskabel: 2,5 meter

Controle meting:
Om er zeker van te zijn dat na montage (voor het afwerken van de vloer) het elektronisch circuit onbeschadigd is kunt u er voor kiezen een weerstandsmeting te doen.

De weerstand kan gemeten worden met een multimeter in ohms tussen de blauwe en bruine draad van de vloerverwarmingskabel.

Let op:
Bij het meten van de weerstand dient de vloerverwarmingskabel op geen enkele manier verbonden te zijn met het stroomnet of welke andere componenten dan ook.

De waardes mogen maximaal 10% afwijken.

Het aansluiten van elektrische installaties is officieel het werk van een elektricien.

1100w 4.78A 48ohm  230v
800w  3.4A  67ohm  230v
600w  2.6A  88ohm  230v
400w  1.74A 132ohm 230v
200w  0.87A 264ohm 230v
135w  0.59A 390ohm 230v