(Betonlook) Egaline Schönox voor houten vloeren
(Betonlook) Egaline Schönox voor houten vloeren

Egaline: Houten ondergrond (betonlook zie opties)

Decochip
EGAPF1V001
    Levertijd:1-5 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

De egaline voor het maken van minerale betonlook vloeren op houten vloeren is een vezel verstrekte versie. Veel toegepast, combinatie met transparante betonlook coating (bijbestellen) van zichzelf is deze egaline vrij beige van kleur. Voor grijstinten en een meer levendigere vloer met karakter, kunt u hieronder bij opties dit aanpassen. Altijd met een vlakspaan aanbrengen, de vertande kam (rakel) kamt anders alle vezels naar een kant.

Alternatief bij stabielere vloeren is de gipsgebonden egaline zonder vezels. Deze is wel met de rakel te leggen en is zelf nivellerend. De flexibiliteit is hierbij iets minder, maar voor de meeste vloeren acceptabel als deze met de flexibele betonlook coating transparant is afgewerkt.

Om doorslaan van naden en schroefgaten te voorkomen, deze voorzetten met de egaline reparatie massa.

Optie voor slechtere vloeren is een speciale grondering met een bewapeningsdoek van 200 cm breed. Informeer hiernaar.

Helaas is scheurvorming nooit 100% volledig uit te sluiten.

meer dan 50 m²= van € 17,50 voor € 15,50 per m²

vanaf 25 tot 50 m²= van € 19,50 voor € 17,50 per m²

vanaf 8 tot 25 m²= van € 23,90 voor € 18,90 per m²

vanaf 5 tot 8 m²=van € 25,90 voor € 19,50 per m²

Inhoud pakket;

  1. Standaard Schönox standaard grondering (universele grondering, kijk in de technische bladen of dit in uw situatie toepasbaar is) Wilt u liever de sterkere SHP grondering, dan kunt u dat bij de opties aangeven.
  2. Standaard egaline Schönox (voor een laagdikte van +/- 2.5 mm) universele egaline, kijk in de technische bladen of dit in uw situatie toepasbaar is) U kunt hieronder aanvinken als de laag dikker moet worden.

Egaline is veel voordeliger dan de epoxy gietvloer, minder flexibel, en niet in RAL kleur te bestellen. Deze egaline is al na ca. 3 uur begaanbaar! Wij adviseren echter om de egaline minimaal 2 dagen te laten drogen voordat u de impregneer en kleurcoating aan brengt (i.v.m. achtergebleven vocht). Bij een gietvloer kan al de volgende dag een coating aangebracht worden. Een egaline is vaak makkelijker verwerkbaar dan een gietvloer. Gereedschap kan bij egaline direct worden gereinigd met water, bij een gietvloer dient u aceton te gebruiken.

Soms is het handiger om met de watervaste epoxy producten grove gaten te vullen, hiervoor is de epoxy mortel. Voor de ondiepere oneffenheden kunt u de epoxy plamuur gebruiken.

Wij hebben een gewone egaline tegen een zeer scherpe prijs. Deze producten zijn zwaar en worden met de andere producten kosteloos mee bezorgd. Geen overbeladen auto en gesleep.

Voor het egaliseren van de ondervloeren werken wij samen met Schönox (een dochter onderneming van AKZO Nobel). Na uitharding laat u de vloer nog eens 2 dagen extra drogen. Daarna impregneren en 2 dunne lagen (betonlook) coating aan brengen.

Deze producten zijn prijstechnisch concurrerend ten opzichte van de bouwmarkten en kunnen uitstekend met onze andere materialen gecombineerd worden. U vindt een compleet aanbod via de bovenstaande koppelingen.  Voor technische informatie kunt u ook de website http://www.schonox.nl  raadplegen