Betonlook coating m² pakket vanaf €14.75/m²

Decochip
7423436599567
  Levertijd:1-5 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer

Inhoud pakket:
1. Impregneer transparant
2. Toplaag 2 component
3. Toplaag 2 component

meer dan    25 m²   = € 14,75 per m²
vanaf 15 tot 25 m²  = € 16,00 per m²
vanaf  8 tot  15 m²  = € 23,00 per m²
vanaf  5 tot     8 m² = € 35,00 per m²
vanaf  2 tot     5 m² = € 42.50 per m²
vanaf  1 tot     2 m² = € 59,00 per m²

Snelle & Gratis levering (NL)

Eenvoudig aan te brengen

Professionele kwaliteit


Waarvoor is de betonlook coating?
Met de betonlook coating kunt u uw bestaande betonvloer, cementdekvloer of betonlook egaline beschermen en de natuurlijke uitstraling behouden. Deze coating biedt bescherming tegen water en vuil en maakt uw vloer gemakkelijk schoon te houden. De transparante afwerking heeft een rustige, zijde-matte uitstraling en kan eenvoudig zelf worden aangebracht met een roller en kwast.

De betonlook coating
Beschermt de Betonlook Egaline, bestaande betonvloer of cementdekvloer.
Betreft een transparante afwerking met een rustige, zijde-matte uitstraling.


Inhoud pakket 3 laag systeem
Fase 1; transparante betonlook impregneer 1 componenten
Fase 2; eerste hoogwaardige transparante PU toplaag 2 componenten
Fase 3; tweede hoogwaardige transparante PU toplaag 2 componentenVoorbeelden Betonlook Egaline met Betonlook Coating:

Afwerking met Betonlook Coating

Afwerking met Betonlook Coating

Afwerking met Betonlook Coating


Waarvoor is de betonlook coating bedoeld?
Dit systeem is speciaal ontwikkeld om het bestaande uiterlijk van een betonvloer, cementdekvloer of betonlook egaline te behouden en de vloer te beschermen tegen water en vuil. Hiermee is de vloer gemakkelijk schoon te maken! De betonlook coating beïnvloedt de uitstraling van de bestaande vloer niet tot nauwelijks. Dit systeem is van zeer hoge kwaliteit en zelfs toepasbaar in badkamers, garages of bij bedrijfsmatig gebruik! De eenvoudige verwerking zorgt ervoor dat ervaring niet noodzakelijk is om de coating aan te brengen. Een enthousiaste doe-het-zelver die de instructies nauwkeurig opvolgt, zal zelf een prachtig eindresultaat weten te bewerkstelligen.


Op zoek naar de ideale betonlook vloer?
Zowel in woonhuizen als in bedrijfsmatige omgevingen worden tegenwoordig hoge eisen gesteld aan vloeren. Een vloer moet bij voorkeur veilig, hygiënisch, belastbaar, slijtvast en makkelijk te reinigen zijn. Dit zit bij de betonlook coating wel goed! En mocht het gaan slijten, dan is het een kwestie van grondig reinigen, aanschuren en een nieuwe toplaag erop. U kunt er dan weer opnieuw jaren tegen!

Een vloer met de transparante betonlook coating van Decochip voldoet dus aan alle bovenstaande eisen en is daarmee een uitstekende keuze. Minstens net zo belangrijk als de genoemde criteria is echter dat de afwerking niet vergeeld. Ook wat dat betreft zit u bij Decochip goed. Onze kwalitatief hoogwaardige beschermlagen zijn kleurecht en dit is vooral in de loop der jaren duidelijk zichtbaar.Aanbrengen Betonlook Coating op bestaande betonvloer (droogt zijde-mat op).
Betonlook Coating aanbrengen

Betonlook Coating aanbrengenAanbrengen van de betonlook coating, zeer eenvoudig!
Wanneer u dit product per vierkante meter besteld, ontvangt u 3 verschillende lagen coating. Dit zit dan ook in 3 verschillende verpakkingen. De verpakkingen zijn genummerd zodat u direct kunt zien welke volgorde aangehouden moet worden. Daarnaast staat op elke verpakking een uitleg. De betonlook coating kan heel eenvoudig op uw vloeren of wanden worden aangebracht met tweecomponentenrollers.

De eerste laag is een dunne impregneer, deze trekt goed in de ondergrond voor een optimale hechting. De 2 daaropvolgende lagen zijn 2 componenten toplagen. Deze moeten gemixt worden met een korfmenger die in de boormachine geplaatst kan worden. Vervolgens is ruim de tijd om de coating aan te brengen met een tweecomponentenroller. Gebruik bij voorkeur het coating gereedschap pakket.


Betonlook coating van Decochip van de hoogste kwaliteit:
Kwaliteit en verwerkbaarheid van de producten hebben voor Decochip altijd prioriteit. Zo geldt dit ook voor de Betonlook coating! De coating heeft een zeer goede slijtvastheid, hechting en uv bestendigheid. Daarnaast is deze ook nog eens gemakkelijk streeploos te verwerken! Bekijk hieronder de technische specificaties.Technische specificaties betonlook coating:
Chemisch resistent: zuren: goed zouten: goed logen: goed oplosmiddelen: goed
Samenstelling uit: Oplosmiddelvrije watergedragen aliphatische polyeurthanen.
Soortelijke massa: 1005 kg/m3.
Vastestofgehalte: 58 %.
Slijtvastheid: slijtwiel CS 10; 1000 rpm/1000 gr. belasting slijtage 38 mgr.
Buigsterkte: erichsen tiefung 6 mm.
Temperatuursbestandheid: tussen -20º en +75ºC.; geen thermische schokbelasting.
Vlampunt: > 120°C
Pot‑life: 60 min. bij 20ºC.
Doorharding: beloopbaar na 24 uur bij 15 ºC. licht belastbaar na 48 uur bij 15ºC.
volledig belastbaar na 7 dagen bij 15ºC.
Hechting : 6 N/mm² op beton B60 (breuk in beton). 8 N/mm² op epoxy gietvloer.


Schoonmaken is kinderspel geworden!
Betonlook vloer (afwerking 2) wordt opgebouwd uit 3 transparante PU lagen. Deze zijn maximaal beschermd tegen vergeling. Hierdoor ontstaat een optimaal eindresultaat, zowel qua duurzaamheid (kwaliteit) en verwerkbaarheid (eenvoudig aanbrengen) als uiterlijk (voorkomen van "rollerbanen"). 3 laags systeem;

 • Fase 1; transparante betonlook impregneer 1 componenten (sterk zuigend, bestel dan extra betonlook impregneer)
 • Fase 2; eerste hoogwaardige transparante PU toplaag 2 componenten
 • Fase 3; tweede hoogwaardige transparante PU toplaag 2 componenten

Let op;

 • Bij een afwerking volgens voorschriften van fabrikant met onze Schönox egaline vloer en onze betonlook producten is het eindresultaat bekend. Bij gebruik van andere merken egaline kunnen wij niet garanderen of aan het gewenste uiterlijk of bedoelde kwaliteit kan worden voldaan. Onvoorziene (chemische) reacties kunnen niet worden uitgesloten. Mogelijk is om per mail vooraf testmateriaal te bestellen. Bij twijfel kunt u per mail en testpakket aanvragen.

Verschillen;

 • Een 2 componenten PU coating is veel sterker en beter bestand tegen vocht dan een 1 componenten coating.
 • PU is veel kleur echter en stroever dan de glimmende epoxy.
 • PU coating is flexibeler dan een epoxy (mat of glimmend)
 • PU kan op hout, en beton, maar ook bijv. op polyester of bitumen! Een glimmende epoxy uitvoering kunt u uitsluitend op een steenachtige ondergrond toepassen.
 • Een betonlook coating heeft een eind dikte van een klein gedeelte van 1 mm. Toch is de "dunne" coating sterk.

Richtlijnen;

 • Voordat u een betonlook coating aan kunt brengen dient u eerst de betonlook impregneer aan te brengen.
 • Breng een betonlook coating (na de betonlook impregneer) in 2 lagen aan (120 gr.m²)
 • Milieuvriendelijk; watergedragen en oplosmiddelvrij, geheel volgens de ARBO
 • Voorkom vocht uit de ondergrond, wacht tot cement gebonden ondergrond 6 weken oud is
 • Lees de technische bladen

Mixen van PU;

 • U dient de gekoppelde blikken los te maken, deksels er af en tijdens het mixen het kleine B blik voegen bij het grote A blik. Hierbij beslist onze korfmixer gebruiken met een boormachine (dus geen schroefmachine).
 • Erg belangrijk!! 2 minuten machinaal met boormachine en korfmixer mixen en overgieten in werkemmer, daarna nogmaals kort doormengen. Hierna is de coating zo dun dat u deze in gedeelten op de vloer kunt uitschenken.
 • Nu eenvoudig verdelen met onze 2 componenten roller (soms moet u de zijkanten vooraf met een kwastje of rollertje afwerken, handiger is gebruik te maken van het 5 cm breed afplakband, haal dit net na het afwerken van de zijkant weg, vul met de brede roller het grote vlak in. Breng afplakband steeds per laag opnieuw aan). Uitkomst hierbij zijn de professionele spijkerschoenen; voor 19,90 loopt u al rollend door de natte coating heen!
  Bij wanden moet u uit een rollerbak werken.