Betonlook Impregneer 1 component

Decochip
7423428953926
  Levertijd:1-5 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer

0.5 KG €25.--   (voor +/-   2 tot   4 m²)

1 KG    €39.90  (voor +/-   5 tot   8 m²)

3 KG    €82.50  (voor +/- 17 tot 20 m²)

5 KG    €137.50 (voor +/- 30 tot 45 m²)

10 KG  €249.50 (voor +/- 60 tot 90 m²)

De standaard epoxy impregneer is niet volledig kleurecht. Normaal is dit niet nootzakelijk omdat er een gekeurde coating volgt. Speciaal voor de betonnen look is deze transparante hoogwaardige 1 component betonlook impregneer ontwikkeld. Deze is maximaal resistent tegen verkleuren.

Het uitrollen kan eenvoudig met een vachtroller. Verbruik zal worden beïnvloed door de ruwheid en de zuigkracht van de ondergrond. Doorgaans komt dit neer op 150 tot 250 gram per meter voor 2 lagen. De eerste laag rolt men dikker omdat bij de tweede laag de ondergrond minder zuigend is.

Let op: de betonlook impregneer wordt geadviseerd in 2 keer aan te brengen en daarna kan deze 2 keer worden afgelakt met de betonlook toplaag voor maximale slijtvastheid. U kunt ook kiezen om de betonlook coating in een pakket per m² te bestellen:

 • Fase 1; transparante betonlook impregneer 1 componenten 
 • Fase 2; eerste hoogwaardige transparante PU toplaag 2 componenten
 • Fase 3; tweede hoogwaardige transparante PU toplaag 2 componenten

Algemene informatie betonlook coating


De betonlook coating biedt optimale bescherming van een bestaande betonvloer of betonlook egaline, door de zijde-matte uitstraling oogt de aflak zeer natuurgetrouw. De aflak is extra sterk doordat deze bestaat uit 3 verschillende lagen. Dit systeem wordt dan ook veelvuldig toegepast in ruimtes zoals woonkamers, badkamers, garages, bedrijfsruimtes en industriële omgevingen.
Decochip biedt u een ruime keuze uit transparante beschermlagen tegen hele voordelige prijzen. Onze transparante betonlook coating is geschikt voor gebruik op zowel wanden als vloeren.
De betonlookcoating beschermt de vloeren en wanden tegen indringen van vuil en het houdt uw interieur hiermee in optimale conditie. Het eindresultaat ziet er tegelijkertijd uitermate strak en modern en toch ook authentiek, uit. Uitsluitend geschikt voor binnen toepassingen uitgezonderd de inloop douche.

Inhoud betonlook pakket:

Betonlook vloer (afwerking 2) wordt opgebouwd uit 3 transparante PU lagen. Deze zijn maximaal beschermd tegen vergeling. Hierdoor ontstaat een optimaal eindresultaat, zowel qua duurzaamheid (kwaliteit) en verwerkbaarheid (eenvoudig aanbrengen) als uiterlijk (voorkomen van "rollerbanen")

U dient eerst de vloer te impregneren. De standaard epoxy impregneer is niet volledig kleurecht. Normaal is dit niet zichtbaar omdat er een gekeurde coating volgt. Speciaal hiervoor is een transparante hoogwaardige 1 component betonlook impregneer ontwikkeld. Deze wordt daarna 2 x afgewerkt met een 2 component PU toplaag.

Spijkerschoenen; handig hulpmiddel om vanuit de juiste hoek te kunnen rollen en door de natte coating te lopen.

Bij een afwerking volgens voorschriften van fabrikant met onze Schönox standaard "betonlook" egaline vloer en onze betonlook producten is het eindresultaat doorgaans bekend. Nog kunnen er onvoorziene afwijkingen ontstaan. Bij gebruik van andere merken egaline kan totaal niet gegarandeerd worden of aan het gewenste uiterlijk of bedoelde kwaliteit kan worden voldaan. Onvoorziene (chemische) reacties kunnen niet worden uitgesloten. Bij twijfel kunt u per mail en testpakket aanvragen.

Verschillen;

 • Een 2 componenten PU coating is veel sterker en beter bestand tegen vocht dan een 1 componenten coating.
 • PU is veel kleur echter en stroever dan de glimmende epoxy.
 • PU coating is flexibeler dan een epoxy (mat of glimmend)
 • PU kan op hout, en beton, maar ook bijv. op polyester of bitumen! Een glimmende epoxy uitvoering kunt u uitsluitend op een steenachtige ondergrond toepassen.
 • Een betonlook coating heeft een eind dikte van een klein gedeelte van 1 mm. Toch is de "dunne" coating sterk.

Richtlijnen;

 • Voordat u een betonlook coating aan kunt brengen dient u eerst de betonlook impregneer aan te brengen.
 • Breng een betonlook coating (na de betonlook impregneer) in 2 lagen aan (120 gr.m²)
 • Milieuvriendelijk; watergedragen en oplosmiddelvrij, geheel volgens de ARBO
 • Voorkom vocht uit de ondergrond, wacht tot cement gebonden ondergrond 6 weken oud is
 • Lees de technische bladen

Mixen van PU;

 • U dient de gekoppelde blikken los te maken, deksels er af en tijdens het mixen het kleine B blik voegen bij het grote A blik. Hierbij beslist onze korfmixer gebruiken met een boormachine (dus geen schroefmachine).
 • Erg belangrijk!! 2 minuten machinaal met boormachine en korfmixer mixen en overgieten in werkemmer, daarna nogmaals kort doormengen. Hierna is de coating zo dun dat u deze in gedeelten op de vloer kunt uitschenken.
 • Nu eenvoudig verdelen met onze 2 componenten roller (soms moet u de zijkanten vooraf met een kwastje of rollertje afwerken, handiger is gebruik te maken van het 5 cm breed afplakband, haal dit net na het afwerken van de zijkant weg, vul met de brede roller het grote vlak in. Breng afplakband steeds per laag opnieuw aan). Uitkomst hierbij zijn de professionele spijkerschoenen; voor 19,90 loopt u al rollend door de natte coating heen!
  Bij wanden moet u uit een rollerbak werken.
Betonlook voorbeeld verbindingshalBetonlook voorbeeld