Doe-Het-Zelf gietvloeren of wandcoating voor in de badkamer van Decochip
 
De plek waar u alles vindt wat u nodig heeft om zelf een prachtige gietvloer of wandafwerking in de badkamer te creëren! Met onze gebruiksvriendelijke producten en stapsgewijze instructie video’s is het voor elke doe-het-zelfver mogelijk om een badkamer om te toveren tot een stijlvolle en duurzame ruimte.
 
Een gietvloer in de badkamer biedt talloze voordelen. Niet alleen zorgt het voor een strakke en moderne uitstraling, maar het is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Bovendien is een gietvloer waterdicht, wat essentieel is voor een vochtige omgeving zoals de badkamer.
 
Bij Decochip begrijpen we dat u misschien geen ervaring heeft met het leggen van gietvloeren. Daarom hebben we een instructievideo waarin we laten zien hoe een complete gietvloer voor de inloopdouche of badkamer gelegd kan worden. Onze hoogwaardige producten zijn speciaal ontworpen om zelfs voor beginners eenvoudig te gebruiken te zijn. Wilt u maximaal voorbereid zijn dan bieden wij een gratis workshop aan bij aanschaf van producten.
 
Kunststof gietvloeren voor in de badkamer zijn gewoon per m² leverbaar op maat en op kleur. Ook hebben wij gereedschapssets samengesteld zodat u alles in huis heeft om aan de slag te kunnen.
 
 
Met onze stapsgewijze instructievideo’s kunt u gemakkelijk het gehele proces van het aanbrengen van de gietvloer in de badkamer doornemen. We leggen alles duidelijk uit, van de voorbereiding van de ondergrond tot het aanbrengen van de toplaag. Daarnaast bieden we ook telefonische ondersteuning voor het geval je ergens vastloopt of vragen hebt.
 

Gietvloer badkamer RAL1019

 

Gietvloer badkamer doe het zelf

 

Gietvloer badkamer RAL9002

 

Gietvloer voor in de badkamer:
Onze beste en meest gekozen afwerking voor een badkamer en inloopdouche vloer is de Decochip kunststof gietvloer. Dit is een afwerk vloer (gemiddeld 1.5 tot 2 mm dikte) die op een bestaande dragende vloer wordt gegoten. Kenmerkend is het strakke eindresultaat zonder rolstructuur ook wel ''sinaasappelhuid" genoemd. Gietvloeren worden in de meeste gevallen gemaakt van de materialen epoxy of polyurethaan PU. Een epoxy vloer is vanwege zijn hoge belastbaarheid en hygiëne bij uitstek geschikt voor industrieel gebruik, terwijl de PU variant elastischer is en ook vaak in woonhuizen wordt toegepast. Beide type kunststof gietvloeren zijn geschikt voor de badkamer en inloopdouche wel is het aan te raden de extra zware toplaag te kiezen omdat deze maximaal goed schoon te houden is.
Instructievideo -  Doe-het- zelf gietvloer in de inloopdouche:

In deze instructie video laten wij u stap voor stap zien hoe eenvoudig u zelf een gietvloer in de inloopdouche of badkamer kunt maken. De ondergrond van de inloopdouche in deze video hebben wij onder afschot gemaakt. Dit hebben wij gedaan met de epoxy troffelvloer. Ook dit is te zien in de video. Heeft u een ondergrond waarbij dit niet nodig is kunt u deze stap gewoon overslaan. Vervolgens is er een kunststof gietvloerpakket aangebracht. in het pakket is de schraaplaag en de extra zware toplaag als optie toegevoegd. Bekijk hiernaast de video. Voor dit doe-het-zelf project gebruiken wij een troffelvloer en een kunststof gietvloer in RAL 7005.
Elektrische vloerverwarming in de badkamer?
Creëer een comfortabele en luxueuze badkameromgeving met onze eenvoudig te installeren vloerverwarmingsmatten. Verwen uwzelf met warme voeten, ongeacht het seizoen, en geniet van de ultieme ontspanning in eigen huis.
 

Elektrische vloerverwarming is de perfecte oplossing voor het verwarmen van je badkamervloer. Met Decochip Elektrische vloerverwarmingssystemen kunt u eenvoudig uw vloer voorzien van een duurzame manier van verwarmen.
 
Onze Decochip vloerverwarmingsmatten zijn ontworpen met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologie. Ze zijn dun, flexibel en gemakkelijk te leggen waardoor ze perfect passen bij elke badkamervloer. Bovendien zijn onze vloerverwarmingsmatten zelfklevend, wat de installatie nog eenvoudiger maakt.
  
Geniet van een gelijkmatige warmteverdeling over uw hele badkamervloer. Met onze digitale thermostaat of WI-FI thermostaat is het systeem energiezuinig programmeerbaar, zodat u de temperatuur naar wens kunt regelen en energie kunt besparen. Daarnaast zorgt de ingebouwde thermische beveiliging ervoor dat het systeem veilig en betrouwbaar werkt.
 
De Decochip elektrische vloerverwarming is per m² leverbaar tegen scherpe prijzen. Deze kan zowel over een tegelvloer, betonnen vloer of houten ondergrond etc. en kan direct onder een tegelvloer worden toegepast. Als u een kunststof gietvloer over de verwarmingsmat aanbrengt moet deze eerst geëgaliseerd worden, dit kan met het pakket: uitvlakken vloerverwarming. Bestaande uit: Grondering, fixeermiddel en 10mm hoogwaardige schónox egaline. Voor een inloopdouche kiest u in dit pakket voor de optie: kunststof schraaplaag, hiermee beschikt u over een watervaste en waterdichte ondergrond.


Elektrische vloerverwarming badkamer

 

Elektrische vloerverwarming badkamer

 

Elektrische vloerverwarming badkamer

 Instructie-video elektrische vloerverwarming met uitvlakken:

In deze video laten wij u zien hoe u een elektrische vloerverwarmingsmat voor in de badkamer kunt plaatsen en hoe deze vervolgens uitgevlakt kan worden, zodat er een kunststof gietvloer overheen kan. Bekijk hiernaast de instructie video. De producten die wij hier gebruikt hebben zijn de: Decochip elektrische vloerverwarmingsmat en het pakket uitvlakken vloerverwarming.Badkamer wandcoating
Wilt u de wanden van uw badkamer en of inloopdouche strak afwerken? Dat kan met het Decochip 4 laags wand coating systeem. Deze is in elke RAL-kleur leverbaar per m² leverbaar. Bovendien is dit product zeer gemakkelijk schoon te houden. Breng dit product aan op een watervaste ondergrond. Dit kan op watervaste gipsplaten, binnenmuren of over tegels etc. Om een strak eindresultaat te krijgen is het in sommige gevallen noodzakelijk de wanden eerst te stukken. U kunt dan kiezen voor watervaste wand egalisatie, maar er zijn ook alternatieve materialen te koop (informeer wel vooraf of de hechting met onze afwerklagen geen probleem is). Bij wanden zorgen voor een strak begin voor aanvang werk met het Decochip 4 laags wand coating systeem. U kunt ten slotte niet, zoals met een vloer, plaatselijk dikker werken om nog wat uit te vlakken. Zeer raadzaam is het om de extra zware toplaag toe te passen, dit geeft juist hier veel schoonmaak gemak en geeft extra bescherming tegen verkleuring door de UV filter.
 
 
Wandcoating inloopdouche

 

Wandcoating epoxy badkamer doe het zelf

 

Wandcoating epoxy kleur

 


Aanvullend advies voor het aanbrengen van producten in de badkamer
Bij een badkamer is er een extreme vochtbelasting. Hou hier dus rekening mee bij de materialen die u bestelt. Decochip heeft een compleet assortiment producten die speciaal geschikt zijn voor toepassing op vloeren en wanden in vochtige ruimtes, zoals badkamers, douches, etc. hieronder treft u diverse zaken die u tegen kunt komen in de badkamer die wij op deze pagina behandelen.
 
 

Materiaal keuze bij opbouw van de ondergrond
Zaak is dat u vloeren en wanden zo veel mogelijk opgebouwd uit watervaste materialen. De coating of gietvloer vormt een vloeistofdichte (waterdichte) afwerking. Als er echter een beschadiging of een haarscheurtje (door bouw spanning) ontstaat, kan hier vocht indringen. Als ook de ondergrond waterbestendig is, kunt u een scheurtje eenvoudig repareren met een reparatie-set zonder extra schade aan de ondergrond.
 
 

Bestaande tegelvloer

Heeft u een tegel vloer waarvan de tegels goed vast liggen onder het juiste afschot, dan de tegels laten liggen. Grondig reinigen met AR (of ander industrieel reinigingsmiddel) en hierna 2 x naspoelen met schoon water. Alle raakvlakken  waar silicone zit de silicone volledig verwijderen. (het minste restje silicone geeft hechtingsvermindering) Put afplakken. Vloer behandelen met de tegel primer (zo dun mogelijk aanbrengen) en zodra droog (1 tot 2 uur) de schraaplaag er op (dus geen dag  wachten!). Met de schraaplaag strijkt u de voegen dicht en ontstaat er een dunne film laag over de tegels. Na droging de gietvloer er op. Met de rol-gietvloer kam uitkammen en doorrollen met de prikrol. Na droging de put open snijden en de toplaag er op rollen. Bij cement achtige ondergrond de epoxy gietvloer en bij de houten ondergrond de PU gietvloer
 
 

Waterdichte overgang naar de douche put

Heeft u geen douchebak maar een afvoerput (goot-drain) in de vloer, dan is dit een extra aandachtspunt.Heeft u geen douchebak maar een afvoerput (goot-drain) in de vloer, dan is dit een extra aandachtspunt. Zorg voor een waterdichte overgang tussen vloer en put. De meeste afvoeren reageren op de temperatuur van het douchewater en kunnen dan rekken of krimpen. Door de ontstane spanning kan een haarscheur .... met lekkage ontstaan. Een goede manier is om een kleine voeg rond de put open te houden, deze mee te impregneren, na droging af vullen met epoxy plamuur of de epoxy schraaplaag en vervolgens de afwerklaag er overheen. Vooraf de put goed afplakken!!! Ook hier is de extra zware toplaag een aanrader en bij openbare ruimten in anti slip. Ander optie is om als laatste eind afwerking de voeg af te vullen met een goede sanitair kit. Tip voor een voeg rond de put;

 • Bij nog te storten beton kan dit eenvoudig; een stukje piepschuim rond de put plakken en na harding van het beton verwijderen.
 • Bij reeds aangebrachte cementaire vloer, deze open frezen en voorzichtig uithakken met een smalle betonbeitel.
 • Bij een nog te maken houten vloer de put net iets groter zagen dan nodig, maar een onderliggende laag hout wel tot de put aansluiten. Naden af kitten met overschilderbare kit (beslist geen silicone kit).
 • Bij reeds aangebrachte houten vloeren, de put iets ruimer uitzagen. Ontstane ruimte tussen put en ondergrond proberen dicht te zetten met pur schuim. Na droging deze uithalen tot voeg ontstaat, maar zonder dat deze naar beneden of opzij toe lek is.
 • Bij een anhydrietvloer zou u de werkwijze als bij een betonvloer kunnen hanteren, maar niet zonder risico. Mocht er onverhoopt en minimale lekkage optreden, dan is dit een catastrofe voor deze ondergrond. Water wat hier in terecht komt gaat zijn eigen gang en kan meters verderop de vloer "oplossen". Bij voorkeur hier dus werken met een douchebak.


Overgang in hoeken en van vloer naar wand

Overgangen van wand naar vloer kunt u afwerken door als laatste hier een sanitair kit-naad in te zetten, of een paar dagen ervoor een overschilderbare kit-naad (dan geen siliconenkit) te plaatsen. (kit krimpt na) Andere optie is om te werken met een zogenaamde "holle plint". Dit is met de epoxy mortel aan te brengen, bij dit product vindt u ook een verwerkingsadvies.

Afschot maken in de douchecabine

Moet er nog een afschot gemaakt worden, dan kunt u dit eenvoudig maken met de troffelvloer. Bepaal met 2 of meer stel-latten de gewenste hoogte en het gewenste afschot. Meng de 3 component troffelvloer en stort de dikke massa tussen de latten op de vloer. Met  dwars lat "af-rijen". Latten er uit trekken en sleuven uitvullen.Na droging met de schraaplaag dicht zetten.

U kunt dit niet goed met een egaline maken.  Egaline is niet 100% watervast. bij een haarscheurtje ontstaat vocht onder de afwerklaag met alle gevolgen van dien. Daarnaast is egaline juist gemaakt op te egaliseren; 1 kant hoger leggen lukt hier niet mee omdat het materiaal dan toch weer uit vloeit.


Overzicht bestel pagina badkamer vloeren en wanden

Badkamer wand coating (extra zware toplaag PU zijde-mat transparant, 2 component extra aanvinken)

Lekke, doorslaande of poreuze voegen in de badkamer, denk dan eens aan de epoxy tegel voeg massa waterdicht.

Badkamer vloer (dunne) coating bij douchebak (extra zware toplaag PU zijde-mat transparant, 2 component extra aanvinken; zo nodig in anti slip)

Badkamer gietvloer bij afvoerput in houten vloer (extra zware toplaag PU zijde-mat transparant, 2 component extra aanvinken; zo nodig in anti slip)

Badkamer gietvloer bij afvoerput in cement gebonden vloer (extra zware toplaag PU zijde-mat transparant, 2 component extra aanvinken; zo nodig in anti slip)

Epoxy mortel voor het maken van "holle plinten"

Epoxy plamuur om voeg rond put dicht te zetten

Met de Epoxy troffelvloer kunt u een afschot creëren om het water de goede kant op te laten lopen.

Zie ook de pagina


Epoxy troffelvloer

Bij 1 cm dikte heeft u +/- 1 verpakking per m² nodig.
0.5 zak 13.5 kg €   69.90 (compleet set)
1    zak  27 kg   € 115.--  (
compleet set)


  Levertijd:1-5 dagen
Bestel

Gereedschappakket Gietvloer 5-50m² €79,90

Inhoud Pakket:

 

-Prikroller 25 cm

-Verdeelkam en/of spaan

-Korfmixer 6 cm

-Werkemmer

-3 x kwasten

-10 x 2 componenten roller 10 cm

-3 x 2 componenten roller 18 cm

-rollerbeugel voor 10 cm

-rollerbeugel voor 18 cm

Meer gereedschap? klik hier

  Levertijd:1-5 dagen
Bestel

Gietvloer PU m² pakket vanaf €27.50/m²

-Inclusief epoxy Impregneer

-Laagdikte 1,5mm tot 2mm


meer dan 200 m²=       € 27.50 per m²
vanaf 150 tot 200 m²= € 29.90 per m²
vanaf 75 tot 150 m²=   € 31.50 per m²
vanaf 25 tot 75 m²=     € 32.50 per m²
vanaf 15 tot 25 m²=     € 33.50 per m²
vanaf 8 tot 15 m²=       € 35.00 per m²
vanaf 5 tot 8 m²=         € 39.90 per m²
vanaf 3 tot 5 m²=         € 59.90 per m²
vanaf 1 tot 3 m²=         € 85.00 per m²


"Extra kleuren" kennen een meerprijs van 20%
Uitleg over opties? klik hier 

  Levertijd:1-5 dagen
Bestel

Gietvloer epoxy m² pakket vanaf €27.50/m²

-Inclusief epoxy Impregneer

-Laagdikte 1,5mm tot 2mm


meer dan    200 m²=    € 27.50 per m²
vanaf 150 tot 200 m²= € 29.90 per m²
vanaf 75 tot 150 m²=   € 31.50 per m²
vanaf 25 tot  75 m²=    € 32.50 per m²
vanaf 15 tot  25 m²=    € 35.00 per m²
vanaf  8  tot  15 m²=    € 42.50 per m²
vanaf  5  tot    8 m²=    € 49.90 per m²
vanaf   3 tot     5 m²=   € 69.90 per m²
vanaf   1 tot     3 m²=   € 99.90 per m² 

 

"Extra kleuren" kennen een meerprijs van 20% Uitleg over opties? klik hier 

  Levertijd:1-5 dagen
Bestel

Elektrische vloerverwarming 1-20 m²

Elektrische vloerverwarming tot 20m² kan op 1 thermostaat worden aangesloten.

  Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel

Uitvlakken elektrische vloerverwarming €29,90/m²

Met dit pakket kunt u de elektrische vloerverwarming uitvlakken. Hiermee kan bijvoorbeeld: de gietvloer, coating of het laminaat etc over de elektrische vloerverwarming worden geplaatst.

Inhoud pakket:
1. Grondering (Impregneer)
2. Fixeermiddel (epoxy lijm plamuur)
3. Egalisatie middel


  Levertijd:1-3 werkdagen
Bestel

Wandcoating kleur epoxy m² pakket vanaf €11.25/m²

Inhoud pakket 3 laag systeem:
1.Epoxy Impregneer voor hout / cement / beton
2.Kleurcoating Epoxy 2 component
3.Kleurcoating Epoxy 2 component

meer dan 25 m²=     € 11,25 per m²
vanaf 15 tot 25 m²= € 15,00 per m²
vanaf 8 tot 15 m²=   € 18.50 per m²
vanaf 5 tot 8 m²=     € 22.50 per m²


Deze coating is standaard zijde-mat, u kunt: ultra-mat glanzend of hoogglans kiezen via de optie "extra zware toplaag".


"Extra kleuren" kennen een meerprijs van 20% Uitleg over opties? klik hier 

  Levertijd:1-5 dagen
Bestel