16-09-2016 Epoxy vloer op het balkon

U kent het vast wel, een verlengstuk van de kamer, het balkon ziet er niet meer zo fris uit.Balkon vloer opknappen

Tijd voor een opknapbeurt. Een voorwaarde is dat u met watervaste producten werkt. Een epoxy vloer biedt daarbij uitkomst. Door deze 2 component kwaliteit toe te passen kunt u met het balkon weer voor de dag komen. U moet wel een aantal zaken in de gaten houden.

Zoals de ondergrond, veelal een betonnen vloer. Deze moet stabiel zijn, dus losse tegels verwijderen, maar ook losse reparatie of egalisatie plekken verwijderen.

U moet een stabiele ondergrond hebben voordat u kan starten met een reparatie. Daarnaast moet de ondergrond ook voldoende droog zijn. Een reeds lekkend balkon, moet dus wel een tijdje drogen. Ook het weer moet even mee zitten. Het spreekt voor zich dat de temperatuur redelijk moet zijn )zeker niet onder de 10 gaden starten' maar ook regen is tijdens aanbrengen en drogen zeer ongewenst. Soms is er eenvoudig een zeil te spannen om dit probleem op te lossen. Anders eenvoudig wachten op beter weer!

Zijn de omstandigheden goed genoeg, dan de epoxy impregneer er op, de gaten met epoxy mortel of epoxy plamuur opvullen en de eindafweging lag(en) aanbrengen.