22-07-2016 Epoxy coating

De epoxy coating van Decochip is een eenvoudig aan te brengen doe-het-zelf product. Gewoon met roller en kwast verdelen. Het resultaat is een vloer met een industriële Epoxy coatinglook. De rollaag of rolvloer is een sterke,maar betrekkelijk dunne laag. U moet dat eventuele ongelijke delen in de vloer in het zicht blijven. Wilt u dit niet, dan eerst egaliseren of kiezen voor de dikkere maar ook duurdere gietvloer.

Van uitgaande dat de ondergrond strak is, of eerst strak wordt gemaakt, dan is de epoxy coating uitstekend geschikt voor vloeren. Sterk genoeg en met een directe industriële uitstraling. De materialen zijn snel te verwerken; niet steeds de roller in de emmer dopen en een stukje rollen, maar gewoon het materiaal in gedeelten op de vloer gieten en met de roller verdelen.....Dat gaat pas snel!!

Voor het afwerken van een wand (ook in de badkamer) is de epoxy coating ook uitstekend inzetbaar. Ook hierbij geld, dat de ondergrond vooraf strak moet zijn. Veelal wordt gebruikt gemaakt van de epoxy impregneer, met daar overheen 2 rollagen  an de kleurcoating. Hier kan als extra nog de transparante, extra zware toplaag op. Dit systeem kunt u los per blik bestellen, maar voordeliger is vaak om het per m² te kopen. De pakketten vindt u onder meer via de link; https://www.decochip.nl/contents/nl/d515_Epoxy-coating-project-kwaliteit.html (standaard heeft dit pakket 3 lagen, de optie voor de vierde laag, de extra zware toplaag kunt u apart aanvinken)

Deze laatste optie moet natuurlijk wel binnen het budget passen, maar geeft een aantal voordelen;

  1. Maakt makkelijker schoon.
  2. Matte uitstraling.
  3. Helpt tegen verkleuring door een ingebouwde UV filter.