01-07-2016 Epoxy

Epoxy wordt gemaakt in 2 component materialen. Dit wil zeggen dat u van ons een grote verpakking van het A component krijgt en Epoxyeen kleine van het B component. De hoeveelheden zijn door Decochip al afgepast, zodat u eenvoudig de kleine B bij de grote A giet en door mengt.

Het mengen van de epoxy is een belangrijk aspect. dit moet toch met wat geweld gepaard gaan. Beslist een boormachine gebruiken en geen schroef apparaat. Daarnaast is de korfmixer ( €5.-- per stuk) geen grote uitgave maar wel noodzakelijk voor een goed resultaat.

De meest verkochte is de epoxy met de lange verwerkingstijd. Eenvoudig aanbrengen en per emmer heeft u een 1.5 uur de tijd! Kiest u voor de hardere en sterkere epoxy met de korte verwerkingstijd, dan bent u zelfs nog iets goedkoper uit! Echter is dit minder makkelijk te verwerken. U heeft namelijk maar een 20 minuten om een verpakking leeg te maken. Dit is wel te doen, maar vraagt om snel handelen en een goede voorbereiding. Daarnaast glimt de snelle epoxy erg, terwijl de trage epoxy een zijde-mat karakter heeft.