26-03-2016 Epoxy coating

Wilt u een sterkere verf dan een beton verf, denk dan eens aan de Epoxy coating van Decochip, een uitstekend aan te brengen doe-het -zelf product metEpoxy coating hoogwaardige eigenschappen. De coating wordt gemaakt in de oplosmiddelvrije glimmende en vloeistofdichte variant of het zijde-matte watergedragen type. Behalve de grondstof epoxy wordt de coating ook uit de grondstof PU gemaakt; een keuze die direct hechting heeft op bijv. bitumen of polyester (vooraf ruw opschuren)

Een coating heeft een veel groter "vaste stof gehalte" dan een verf. U brengt het net als bij een latex aan met roller en kwast. U moet echter eerst mengen. De 2 component epoxy coating bestaat uit 2 delen; een grote pot A en een kleine B. Afzonderlijk worden deze materialen niet hard. Een B component vergeten, geeft dus een onoverkomelijk probleem! Natuurlijk worden deze materialen uitsluitend samen, afgepast en compleet aan u verzonden, allen keurig gelabeld en voorzien van omschrijving. Deze problemen worden dus hiermee voorkomen.

Na het mengen moet u het materiaal verwerken. U kunt wel de deksel op de pot doen, maar toch is het dan de volgende dag hard en onbruikbaar. U heeft bij de epoxy coating in zijde-mat een 1.5 tot 2.5 uur de tijd. Bij de PU coating en de epoxy coating in de glimmende soort een 20 tot 40 minuten. Is uw vloer of wand groter, krijgt u per laag meerdere verpakkingen, zo krijgt u steeds een nieuwe verwerkingstijd.

Gebruik bij mengen altijd een boormachine op het stopcontact. Dit geeft net wat meer vermogen met mixen en verbeterd de kwaliteit aanzienlijk. Daarnaast is lang niet elke menger goed. U dient uitsluitend een korfmixer te gebruiken. Niet duur maar wel noodzakelijk!

Vooraf de grensvlakken afplakken met schilders tape is een aanrader. Dit kost tijd met plakken, maar haalt u met coaten altijd weer in. Laat de tape niet 2 of 3 lagen zitten. U krijgt het dan haast niet meer los. Begin eerst met de "kopse kant" van de vloer, met een kleine roller en een stukje van de zijkanten. Haal het plakband weg en vul met een grotere roller het gedeelte in. Vervolgens met de kleine roller weer een stukje zijkant, tape er af en middenvak er in. Zo werkt u zich de ruimte uit. Maak niet de fout om eert rondom langs het tape te rollen en dan het middenvak; u heeft dan kans dat de zijkant al iets is aan gedroogd en u laagdikte verschil gaat zien.

Kijk eens naar onze instructie filmpjes, dit werkt al snel verhelderen!

Door A.J. Liekens, Decochip