04-03-2016 Oude vloer douche unit recreatie bedrijf opknappen

U kent het vast wel, een recreatie bedrijf met een keurige sanitaire voorziening waarvan de douchevloer er net niet fris uit ziet.Oude vloer douche unit recreatie bedrijf opknappen Epoxy coating of gietvloer natte ruimten. Een prima project om in eigen beheer eenvoudig aan te pakken met de producten van Decochip. Eenvoudig een reparatie materiaal, een coating of gietvloer met roller en kwast aan te brengen.

Voorbehandeling en globale reparatie;

Eerst de vloer reinigen en 2 x naspoelen met schoon water en laten drogen. Denk aan ingetrokken vocht door de eerdere lekkage. Eerst moet de vloer afdoende droog zijn; op een natte vloer heeft u tenslotte geen goede hechting! Los zittende delen los halen en waar op te vullen naden en hoeken van onderliggend materiaal aanwezig zijn, dit een paar dagen vooraf afkitten met een goede overschilderbare kit. Waar nodig uit plamuren met de epoxy plamuur of met schraaplaag vlakken. Gehele vloer mat aan schuren en stof vrij maken. De vloer is nu klaar voor afwerking.

Dunne afwerking;

Vloer voorzien van een nieuwe toplaag (rol-laag) in PU in kleur. (dit materiaal leveren we ook als zwembad coating) Zo heeft u weer een strakke vloer uit 1 stuk. Deze kan met en (deels) zonder anti slip worden geleverd. Voor een beter te reinigen vloer kan als laatste ook de transparante toplaag extra zwaar worden toegepast, ook weer of juist niet uitgevoerd in anti slip.

Dikkere afwerking;

In plaats van de dunnere coating vloer, kunt u ook de dikkere epoxy gietvloer toepassen (standaard +/- 1 tot 2 mm dikte). Direct waterdicht! Op de grond in gedeelten uitgieten en met de verdeelkam verdelen. Nog even doorrollen met de prikrol en "klaar is Kees". Put vooraf afplakken en na gieten plakband weg snijden. De put ligt dan direct een paar mm lager; het water loopt dan spontaan de goede kant op. Na droging ook hier weer de toplaag op, bij voorkeur de extra zware toplaag transparant, in anti slip of niet!

Accent kleur in de vloer;

Het zou nog een overweging kunnen zijn om de anti slip vloer net een andere tint te geven. Zo worden klanten er op gewezen waar de vloer stroef is en waar glad……men moet tegenwoordig tenslotte de aansprakelijkheid als bedrijf in de gaten houden!

Accent chip in de vloer

Een accent chip, of kleur chips zijn er in maar liefst 120 kleuren. Voordeel is dat de vloer minder besmettelijk is, dat u een grijze vloer een vrolijk karakter geeft of dat uw bedrijfs-kleuren terug laat komen in de vloer. Deze kleurvlokken kunnen in de dikkere gietvloer of in de dunnere coatingvloer direct worden  gestrooit. Wel is het noodzakelijk de dit af te dekken met de extra zware toplaag De kleurchip komt dus eigenlijk tussen de lagen in.

Door A.J. Liekens, Decochip