betonvloer egaliseren
betonvloer egaliseren

betonvloer egaliseren

betonvloer egaliseren

Een betonvloer egaliseren kan op verschillende manieren maar de materiaal keuze is mede afhankelijk van de gewenste dikte. Is een cement dekvloer netjes aangebracht dan hoeft u doorgaans geen betonvloer egaliseren uit te voeren.

betonvloer egaliseren met epoxy schraaplaag

Heeft de betonvloer egaliseren betrekking op een zeer dunne laag (deel van een mm tot een mm of 2), of is de laag bedoeld voor een douche ruimte, dan is het vaak raadzaam om een schraaplaag te gebruiken. Dit is een vol kunststof product; volledig watervast dus! De betonvloer egaliseren gaat relatief makkelijk met een vlak spaan. Net als bij het wissen van een ruit na het glazen wassen, eigen sporen steeds weg wissen. Na droging is zo nodig schuren mogelijk.

betonvloer egaliseren met egaline

Als de te egaliseren laag dikker moet worden (3 mm tot +/-15 mm) is de standaard egaline handiger om het betonvloer egaliseren uit te voeren. Onze standaard egaline is zelf nivellerend. Zo dun als dunne modder. In gedeelten op de vloer gieten en met rakel verdelen. Na uitharding +/- 4 uur nog eens 2 dagen laten drogen voordat u hier de eind afwerking in transparant of gekleurd overheen zet. Egaline moet altijd nog worden afgewerkt, anders pakt het door het poreuze karakter direct vuil aan. Een betonvloer egaliseren is heel goed in eigen beheer uit te voeren. Kijk hiervoor ook eens op de instructie filmpjes betonvloer egaliseren. Egaline is niet watervast en hiermee kan niet een afschot worden bereikt. Wilt u beslist toch in een douche egaline toepassen gebruik dan onze egaline reparatie mortel van Schönox.

betonvloer egaliseren met epoxy troffelvloer

Een betonvloer egaliseren of juist een afschot maken dat ook nog een 100% watervast is; gebruik dan de epoxy troffelvloer. In dikke en wat dunnere lagen te leggen. Niet zelf nivellerend, zodra uitgevlakt (gebruik hiervoor een mal en een spaan hulpmiddel; zie ook epoxy troffelvloer) is het oppervlak nog wat ruw. Zodra droog, dicht zetten met de epoxy schraaplaag. Vervolgens de gewenste eind afwerking toepassen. Op deze manier de betonvloer egaliseren geeft geen wachttijd of droogtijd verlies.