Epoxyvloer

Standaardoplossingen voor de afwerking van vloeren en wanden

Scherpe prijzen & Snelle levering

Professionele en duurzame kwaliteit

Wist u dat u de epoxyvloer van Decochip voor verschillende toepassingen kunt gebruiken?

Een epoxyvloer wordt vaak geleverd als een sterke coating of als een dikkere epoxy gietvloer.

Bij Decochip kunt u verschillende kleurchips kiezen en bent u altijd verzekerd van een aantrekkelijke prijs én de juiste kwaliteit.

Epoxyvloer als een coating

Een kleurige epoxyvloer is er bij Decochip al heel voordelig als epoxy coating. De drie-laags epoxyvloer coating pakketten zijn al verkrijgbaar vanaf €8,50 per m2. Elke laag vloeistof is zo vloeibaar dat u het na het mengen in gedeelten op de vloer uitgiet en verdeelt met de roller. Het is voor de doe-het-zelver dus heel gemakkelijk aan te brengen met roller en kwast. Een klein effect in structuur van de roller is dan soms zichtbaar als een ‘sinaasappel effect’. Doordat de laagdikte wel sterk is, maar het een beperkte laagdikte heeft (deel van een mm), is het van belang dat de ondergrond vooraf al goed vlak is. De epoxy vloer camoufleert mogelijke oneffenheden dus minimaal.

Epoxyvloer als een gietvloer

Een dikkere epoxyvloer is natuurlijk sterker, want een dergelijke vloer wordt gegoten. Deze epoxy rol-gietvloer is ook erg vloeiend materiaal, waardoor u het steeds in gedeelten op de vloer als een plas uitgiet en met de rolgietvloer kam verdeelt. Met de prikrol rolt u de vloer direct door, hiermee voorkomt u zo veel mogelijk dat er gaatjes ontstaan, doordat tijdens het drogen ingesloten luchtbelletjes naar boven komen.
De structuur, zichtbaar bij de bovenstaande epoxyvloer coating, treft u niet bij de gietvloer; dit oppervlak is echt vlak en strak! Ook kunt u kiezen eerst een tussenlaag aan te leggen, zoals een schraaplaag, of eerst beginnen met de egaline (laagdikte vanaf een 3 mm).
Net als bij de epoxy vloer kan dit vooraf soms wenselijk zijn. U kunt de gietvloer in twee kleuren bestellen. Het door elkaar heen aanbrengen van de twee kleuren laat de meest verrassende effecten ontstaan. Een uitwaaiering van tinten door elkaar, bijvoorbeeld als grijze betonlook of juist hetzelfde effect maar dan in andere kleuren. Het kan bij Decochip allemaal!

Een epoxyvloer als een decoratieve chipsvloer

In de epoxyvloer als coating of dikkere rol-gietvloer kan ook een kleurchip of keurvlok worden gestrooid. Hier en daar een vlokje of de gehele vloer bedekt met kleurchips,bij Decochip is het mogelijk. Na de chips moet de epoxyvloer nog beschermd worden met één of twee lagen transparante hars. Omdat we bij Decochip beschikken over wel 120 kleurchips, kunt u naar hartenlust combinaties maken. Heel rustig, of juist vrolijk! Deze epoxy vloer met kleurchips heeft ongekende mogelijkheden. Het camoufleert oneffenheden meer, heeft een vuilverbergend vermogen en is net zo goed eenvoudig zelf aan te brengen. Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden? Neem contact op met Decochip via het telefoonnummer 0578-561283 of het e-mailadres info@decochip.nl.