betonlook badkamer
betonlook badkamer

betonlook badkamer zelf doen

Decochip betonlook badkamer zelf doen, eenvoudige klus.

Betonlook badkamer

Het aanbrengen van betonlook badkamer coating voor in de badkamer is prima zelf te doen, Levering rechtstreeks vanuit de fabriek, direct aan u. Sneller en goedkoper gaat niet!

Het betonlook badkamer coating systeem is een transparante afwerking van de bestaande ondergrond. De uitstraling van de bestaande betonnen,cementen of gestucte ondergrond wordt minimaal beïnvloed, het transparante betonlook badkamer coating systeem vult de poriën en zorgt er voor dat de afgewerkte muur of vloer nagenoeg geen vocht en of vuil meer opneemt. De natuurlijke uitstraling blijft maximaal aanwezig.

Klik hier voor meer info betonlook badkamer zelf doen

Betonlook badkamer zelf doen transparant; zelf goed aan te brengen

Betonlook badkamer wand

Het betonlook badkamer wand coating systeem is transparant meer geeft een waterdichte afwerking, geschikt voor zelfs binnen de douchecabine. Zaak is wel dat de ondergrond bij voorkeur is opgebouwd uit watervast materiaal. Mocht er onverhoopt in de loop der jaren een beschadiging of haarscheurtje ontstaan, moet niet de ondergrond onder de betonlook badkamer coating oplossen! Ouderwets "boeren raapwerk" (zand-cement) is een uitstekende en goedkope oplossing maar bij een wand lastig aanbrengen. Door de alkaliteit moet u bij dit materiaal 4 tot 6 weken wachten voor de betonlook badkamer afwerking. Er zijn snellere wandafwerking systemen, duurder, makkelijker aan te brengen en ook watervast. Wij kunnen u verder informeren.

Betonlook badkamer vloer

Het betonlook badkamer vloer coating systeem bestaat eveneens uit de 3 zelfde lagen, iets dikker aangebracht dan het betonlook badkamer wandsysteem. Ook hier geld dat een watervaste ondergrond de voorkeur heeft. Mocht er ergens toch in de loop der jaren een lekkage optreden, moet niet de ondergrond onder de betonlook badkamer coating oplossen. Bedenk daarbij dat egaline lang niet altijd watervast is en daarnaast ook scheurgevoeliger is; niet elke egaline is geschikt om af te lakken, informeer hiernaar bij uw leverancier. Optie is onze egaline reparatie mortel van Schönox. De zand-cement dekvloer is hier bij uitstek een goeden een goedkoper oplossing! De zand-cement moet wel voldoende droog zijn en oud genoeg voordat u gaat afwerken met de betonlook coating, dit i.v.m alkaliteit (het liefste 4 tot 6 weken). Bedenk, als er wordt gedoucht op de vloer, dat u bij de afvoerput of goot drain zorgt voor een waterdichte aansluiting. Dit kan met bijvoorbeeld met een afwerking van kit maar ook door vooraf een voeg rond de afvoer te behandelen met de epoxy impregneer 2 component en af te vullen met de epoxy mortel. Hierna kan dit ook worden behandeld met de betonlook badkamer coating. Dit is waterdicht maar geeft doorgaans echter wel een afwijkende kleur en structuur dan de bestaand vloer. Als laatste nog een tip; controleer vooraf of het afschot voor de waterafvoer wel afdoende naar de put is aangebracht.