douchecabine gietvloer

Gietvloer badkamer

Voor de natte ruimten hebben we een uitstekende oplossing; gietvloer badkamer

- Zie ook de zeer informatieve pagina badkamer vloeren en wanden
- Bestel als pakket; eenvoudig te bestellen per m² dan kunt u alle onderstaande aanbevolen gietvloer materialen per m2 bijbestellen door deze als optie aan te vinken.

Epoxy of PU gietvloer in de badkamer

De gietvloer badkamer geleverd rechtstreeks vanuit de fabriek. Voordeliger kan niet! Snelle levering gegarandeerd! Lees hieronder de verschillen tussen een PU gietvloer badkamer en een epoxy gietvloer badkamer. Klik hier voor meer info over gietvloer badkamer

gietvloer badkamer

Epoxy gietvloer in de badkamer

Het epoxy gietvloer badkamer systeem voor badkamers bestaat uit minimaal 2 lagen, indien gewenst met een extra beschermlaag transparant in zijde-mat, of anti slip; de PU toplaag 2 component. De epoxy gietvloer badkamer is harder en kleur echter dan de PU gietvloer badkamer.

Epoxy vloer badkamer

Heeft u te maken met een situatie van een bestaande tegelvloer, dan eerst reinigen met de industriële reiniger, 2 x naspoelen met schoon water en tegel primer gebruiken. Na de  tegel primer eerst de voegen dicht zetten met de schraaplaag. Schraap de tegels kaal maar laat juist materiaal achter in de voeg. Na droging de gietvloer met toplaag aanbrengen.

PU gietvloer in de badkamer

Een PU gietvloer badkamer is minder sterk dan een Epoxy gietvloer badkamer maar voor de toepassing in een badkamer sterk genoeg. Voordeel is dat de iets voordeligere PU gietvloer zeer flexibel is, daarom is de PU gietvloer een geschikter product bij houten vloeren dan de epoxy variant. Het moet echt wel een extreem wijken van de ondervloer worden als de PU gietvloer mee scheurt. PU gietvloer badkamer is ook totaal ongevoelig voor vocht, maar beslist niet op moment van aanbrengen en droging. Een druppeltje transpiratie vocht kan al voor behoorlijke gaatjes of blaasvormig zorgen. Bij een renovatie werk waar al een vocht probleem is door lekkage is het dus echt zaak (maar ook bij nieuwbouw) om eerst de ondergrond te laten drogen!!! Epoxy gietvloer is hier minder gevoelig voor.

De PU gietvloer badkamer moet altijd voorzien worden van een transparante toplaag (desgewenst in anti slip), voor een badkamer altijd in 2 component. Bij een bestaande tegelvloer of andere ongelijkheid altijd de tussenlaag schraaplaag gebruiken. Daarnaast bij plavuizen eerst de ondergrond industriële reiniger en de tegel primer toepassen (zie hierboven de uitleg onder epoxy gietvloer)