gietvloeren

Gietvloeren zijn afwerkvloeren die over bestaande dragende vloeren worden gegoten. Het opvallende kenmerk van een kunststof gietvloer is de strakke afwerking zonder rolstructuur, ook wel bekend als een "sinaasappelhuid". De gietvloer kan op bijna alle soorten ondergronden worden aangebracht, zolang er geen optrekkend vocht is en de ondergrond stevig genoeg is.

Er zijn twee veelgebruikte materialen voor het maken van gietvloeren: epoxy en polyurethaan (PU). Een epoxy vloer is bijzonder sterk en drukvast en daarmee uitermate geschikt voor industrieel gebruik. De PU-variant is daarentegen elastischer, voelt warmer aan de voeten en wordt daarom vaak gebruikt in woonhuizen. Qua uiterlijk zijn epoxy en PU gietvloeren vrijwel identiek. Beide soorten zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en af te werken in verschillende glansgradaties.

Gietvloer
Gietvloer
Gietvloer
Gietvloeren zelf aanbrengen
Bij Decochip is het mogelijk om uw gietvloer per m² te bestellen in het "gietvloer m² pakket". Dit pakket is genummerd per laag, zodat u gemakkelijk kunt zien met welk product u moet beginnen en welke lagen daarop volgen. Het is ontworpen voor de gemiddelde doe-het-zelver en eenvoudig te gebruiken. Decochip biedt ook gereedschapspakketten aan om ervoor te zorgen dat u beschikt over het juiste gereedschap. Het aanbrengen van gietvloeren gaat als volgt:

De eerste laag is de impregneerlaag, die met een tweecomponenten roller kan worden aangebracht. Als uw ondergrond ongelijk is of veel gaatjes heeft, kunt u kiezen voor de schraaplaag. Deze laag bestaat uit hetzelfde materiaal als de gietvloer en wordt met een spaan als een soort plamuur over de vloer geschraapt. De gietvloer kan vervolgens worden aangebracht met een vlakspaan of verdeelkam. Om ervoor te zorgen dat u overal de juiste dikte aanbrengt, kunt u per emmer een streepje zetten tot waar de gietvloer gegoten kan worden. De toplaag, een coating die met een tweecomponentenroller kan worden aangebracht, kan als laatste laag worden aangebracht. Voor tweecomponentenproducten moet het B-component bij de verpakking van het A-component passen. Deze moeten samen 2 minuten gemengd worden met een korfmenger in een 230v boormachine. Bekijk voor meer informatie over het aanbrengen het Blog kunststof gietvloer en de instructievideo hieronder.
Gietvloeren van Decochip zijn van hoge kwaliteit!
Tegenwoordig zijn de inkoopprijzen van grondstoffen relatief hoog, terwijl de verkoopprijzen van eindproducten door online concurrentie juist transparant zijn. Als gevolg daarvan worden soms kunststof gietvloeren aangeboden voor een te lage prijs. Echter, niet alle gietvloeren van kunststof zijn van dezelfde kwaliteit. Sommige leveranciers voegen goedkopere vulstoffen toe om de prijs te drukken, maar dit gaat ten koste van de vloei-eigenschappen, drukbestendigheid en algemene kwaliteit van de vloer. Wij doen dit niet omdat ons belangrijkste doel is om de klant tevreden te stellen met de producten die we leveren. De technische specificaties van onze hoogwaardige gietvloeren vindt u op de pagina van de kunststof gietvloeren.
Gratis workshop gietvloer leggen volgen?
Om optimaal voorbereid te zijn voordat u thuis aan de slag gaat, kunt u bij het bestellen aangeven dat u graag de workshop wilt volgen. Decochip zal dan contact met u opnemen om op korte termijn een workshop in te plannen. Tijdens de workshop kunt u samen met een expert op onze locatie elke laag op een oefenvloer aanbrengen en na afloop kunt u uw materialen mee naar huis nemen. Kijk voor meer informatie op de workshop pagina.