Epoxy troffelvloer

Zodra er een afschot gewenst is (voor een ruimte waar bijvoorbeeld wordt gedoucht), kunt u het beste de troffelvloer toepassen.

Ook bij grotere gaten over een groter oppervlak werkt dit materiaal uitstekend. U kunt na 1 dag verder met het bekleden van de vloer. (zie hieronder het advies)

Een gietvloer is gemaakt om te egaliseren. Hiermee kunt u niet plaatselijk dikker gieten.Vlakspaan Een egaline werkt hierbij ook niet echt goed en is bovendien niet watervast. De troffelvloer kunt u makkelijk verdelen met een spaan Een afschot van 0.5 tot 2,5 cm per m² is in 1 keer haalbaar. Om het juiste afschot te krijgen kunt u een houten mal (van 2 houten latjes) plaatsen gelijk met de gewenste eind bovenkant. Stort de troffelvloer tussen de latjes en trek de bovenkant vlak met een spaan of dwarslat. Trek de latjes (mal) er direct weer uit en vul de ontstane openingen weer af. Bij 1 cm dikte heeft u +/- 1 verpakking per m² nodig.

Vooraf eerst de epoxy impregneer aanbrengen. Strooi deze in met iets zilverzand. Na droging los liggend zand weg vegen en u houd een ruwe vloer over; de troffelvloer verdeeld hier makkelijker op.

Na droging is de vloer nog vrij grof. Vul deze af met de schraaplaag (+/- 1 kg per m²). Giet de schraaplaag in gedeelten op de vloer en schraap weg met een spaan. Laat alleen materiaal achter in de poreuze ondergrond. Laat geen overtollig materiaal liggen dit voorkomt schuren als de vloer hard is.

Na de schraaplaag is het mooiste om een dunne rol-gietvloer (+/- 1.5 mm dikte) aan te brengen. Dit materiaal kan op een afschot in de ondergrond van max 1.5 tot 2 cm worden toegepast zonder dat het te veel gaat lopen.

Op deze manier heeft u een waterdichte ondervloer met een afschot als eindresultaat.

Epoxy Troffelvloer

Epoxy Troffelvloer
Bij 1 cm dikte heeft u +/- 1 verpakking per m² nodig.Klik hier voor cursus
0.5 zak; 13.5 kg van € 85.-- voor €   69.90 ;compleet set
1    zak;  27 kg   van €155.-- voor € 115.--  ;compleet set

quartz zand + Blik met verf = compleet set

    Levertijd:1-5 dagen
BESTELLEN