Siliconen giet rubber voor mallen

SILICONEN RUBBER VOOR MALLEN

Siliconen rubber bestaat uit een witte dik vloeibare hars component en een transparante of desgewenst blauwe harder component, waarvan 5-10% toegevoegd en goed doorgeroerd moet worden. Bij 5% verharder is het mengsel ± een uur verwerkbaar en bij 10% ongeveer een half uur. Dit geeft ook een iets hardere rubber.

GEBRUIKSAANWIJZING:
Siliconen rubber is zelflossend, en hecht meestal niet aan het moedermodel. Bij kostbare moedermodellen toch eerst uitproberen, want er zijn uitzonderingen (bepaalde soorten goud verf).
Voor kleinere voorwerpen wordt de Siliconen rubber meestal als gietmassa gebruikt. Het moedermodel wordt dan in een kastje geplaatst en geheel omgoten met Siliconen rubber. Indien de mal tweedelig moet zijn wordt een scheiding aangebracht, of de mal wordt na uitharding ingesneden Voor grotere mallen wordt meestal een laag van ±1 cm. dik opgespateld, nadat men eerst een dunne laag opgekwast heeft om de luchtbellen eruit te laten trekken. Hierbij is het dan weer nodig een steunmal te maken zoals beschreven bij Latex.
Men kan de siliconen rubber pastueus maken door toevoeging van ± 1% Siliconen verdikker.
De tweede laag Siliconen rubber hecht redelijk aan de eerste laag maar het is toch wel zaak om de tweede laag er zo snel mogelijk op te zetten. Ook voor latere reparaties is de hechting redelijk maar niet 100%. Siliconen kit (kokers) voldoet dikwijls ook heel goed om te repareren.
Behalve gips en beton kan ook polyesterhars zeer goed in een siliconenmal gegoten en zonder losmiddel gelost worden.

SILICONEN giet RUBBER VOOR MALLEN

Voordelen van Siliconen rubber zijn:

  • gemakkelijk aan te brengen
  • geen krimp
  • zelf lossend van praktisch alle materialen.
  • tot 250º C bestendig.
  • Vloeibaar tin - lood mengsel kan erin gegoten worden

Nadelen van Siliconen rubber zijn:

  • hoge prijs
  • veel scheurgevoeliger dan latex
    Levertijd:1-5 dagen
BESTELLEN