Egaline standaard "betonlook"

De egaline voor het maken van minerale betonlook vloeren. Veel toegepast, dan met betonlook coating afgewerkt.

Voor de egaline verwerkt wordt dient vaak de ondergrond voorbehandeld te worden met de egaline voorstrijk. Diepe gaten kunnen vooraf worden opgevuld met de egaline reparatiemortel. In sommige gevallen hoeft men de voorstrijk (grondering) niet toe te passen. Bij twijfel beslist toepassen, het kan nooit kwaad en de hechting wordt sterk verbeterd.

Dikkere lagen zullen iets "inklinken" waardoor bij deze gevallen, voor een optimaal resultaat gekozen dient te worden voor een tweede laag egaline.

Hierbij kunt u denken aan voegen van een plavuizen vloer of het dichtzetten van een open grind vloer.

Bij een afwerking volgens voorschriften van fabrikant met onze Schönox egaline vloer met onze betonlook producten is het eindresultaat bekend. Bij gebruik van andere merken egaline kunnen wij niet garanderen of aan het gewenste uiterlijk of bedoelde kwaliteit kan worden voldaan. Onvoorziene (chemische) reacties kunnen niet worden uitgesloten.

SCHÖNOX standaard egaline

Verpakking 25 KG van € 49.-- voor € 37,50 

De egaline is voor veel probleemgevallen een uitkomst. Zo kan tot een dikte van 1 tot 10 mm gewerkt worden. Het vloeiend, nivellerend vermogen is groot. Vanaf 5 tot 20 mm laagdikte wordt aangeraden dit product te vermengen met Schönox Quarzsand . De prijs per meter wordt hierdoor aanzienlijk lager.

Richtlijn voor verbruik;

Bij een laagdikte van 2.5 mm. is 1 zak goed voor 6.25 m2 (+/-1.5 KG per mm dikte per m2)

Voor verwerking hebben we een "rakel" (vertande spaan) als hulpmiddel, ook een aparte mixer met dubbele "propeller" is een must.

Tevens een maatemmer voor het water, en een mengkuip

Voor en nadelen van een minerale vloer klik hier

    Levertijd:1-5 dagen
Bestel

Egaline betonlook effect pigment (vloeistof) p/s €10.-- tot €15,75

Pigment vloeistof voor betonlook egaline € 15.75 per verpakking. (Bij een ander merk egaline bij voorkeur eerst testen.)

In de Decochip egaline soorten wordt de verpakking toegepast op elke zak egaline van 25 kg. gewenste grijstint hieronder aangeven.

    Levertijd:1-5 dagen
Bestel