Egaline standaard "betonlook"

De egaline voor het maken van minerale betonlook vloeren. Veel toegepast, dan met betonlook coating afgewerkt.Assortiment overzicht

Voor de egaline verwerkt wordt dient vaak de ondergrond voorbehandeld te worden met de egaline voorstrijk. Diepe gaten kunnen vooraf worden opgevuld met de egaline reparatiemortel. In sommige gevallen hoeft men de voorstrijk (grondering) niet toe te passen. Bij twijfel beslist toepassen, het kan nooit kwaad en de hechting wordt sterk verbeterd.

Kiest u voor egaline, dan zijn onderstaande kwaliteiten uitermate geschikt als betonlook! De standaard egaline geeft een mooie, rustige, lichte grijze uitstraling. (bij een gips-gebonden anhydriet vloer is de egaline crème kleurig, maar ook grijsachtig; betonlook coating effect vloeistof toepassen). Houdt u echter van een meer levendigere vloer, dan is hiervoor speciaal de betonlook egaline met een "bonter' karakter. (voor steenachtige ondergrond) . Daarnaast kunt u deze variant ook krijgen in een midden grijs of een (donker) grijze tint (ook hierbij dan de betonlook coating effect vloeistof extra bijbestellen).

Lees eerst de technische bladen voor de verwerking en het verbruik. Voor en nadelen van een minerale vloer klik hier

Voor houten vloeren van stabiel plaatmateriaal kies de vezel versterkte egaline uitvoering

Dikkere lagen zullen iets "inklinken" waardoor bij deze gevallen, voor een optimaal resultaat gekozen dient te worden voor een tweede laag egaline.

Hierbij kunt u denken aan voegen van een plavuizen vloer of het dichtzetten van een open grind vloer.

Bij een afwerking volgens voorschriften van fabrikant met onze Schönox egaline vloer met onze betonlook producten is het eindresultaat bekend. Bij gebruik van andere merken egaline kunnen wij niet garanderen of aan het gewenste uiterlijk of bedoelde kwaliteit kan worden voldaan. Onvoorziene (chemische) reacties kunnen niet worden uitgesloten.

Onderstaand foto materiaal van de standaard betonlook egaline en de betonlook egaline met meer "basic" karakter. Vraag voor de houten vloeren even advies, dit zijn soortelijke effecten maar met een iets andere tint.

Betonlook standaard egaline creme-grijs aangebracht met rakel. Betonlook extra effect egaline  grijs-wit aangebracht met spaan. Betonlook egaline licht grijs aangebracht met spaan. Betonlook egaline licht grijs aangebracht met rakel. Betonlook egaline (donker) grijs aangebracht met spaan. Betonlook egaline (donker) grijs aangebracht met rakel.      
    
Betonlook standaard egaline crème-grijs aangebracht met rakel. Betonlook extra effect egaline grijs-wit aangebracht met spaan. Bonter karakter. Betonlook egaline licht grijs aangebracht met spaan. Bonter karakter. Betonlook egaline licht grijs aangebracht met rakel. Bonter karakter. Betonlook egaline (donker) grijs aangebracht met spaan. Bonter karakter. Betonlook egaline (donker) grijs aangebracht met rakel. Bonter karakter.

SCHÖNOX standaard egaline

Verpakking 25 KG van € 49.-- voor € 37,50 

De egaline is voor veel probleemgevallen een uitkomst. Zo kan tot een dikte van 1 tot 10 mm gewerkt worden. Het vloeiend, nivellerend vermogen is groot. Vanaf 5 tot 20 mm laagdikte wordt aangeraden dit product te vermengen met Schönox Quarzsand . De prijs per meter wordt hierdoor aanzienlijk lager.

Richtlijn voor verbruik;

Bij een laagdikte van 2.5 mm. is 1 zak goed voor 6.25 m2 (+/-1.5 KG per mm dikte per m2)

Voor verwerking hebben we een "rakel" (vertande spaan) als hulpmiddel, ook een aparte mixer met dubbele "propeller" is een must.

Tevens een maatemmer voor het water, en een mengkuip

Voor en nadelen van een minerale vloer klik hier

    Levertijd:1-5 dagen
BESTELLEN

Egaline effect pigment vloeistof betonlook

Pigment vloeistof voor betonlook egaline € 15.75 per verpakking. (alleen getest op de Decochip egaline)

In de Decochip egaline soorten wordt de 500 gram verpakking toegepast op elke zak egaline van 25 kg. gewenste grijstint hieronder aangeven.

    Levertijd:1-5 dagen
BESTELLEN