Egaline reparatie mortel

  • Voor het vullen van diepere gaten en scheuren, 1 tot 10 mm.
  • Van 10 tot 50 mm; advies (en veel voordeliger) product vermengen met Schönox quarzsand.
  • na ca. 30 minuten begaanbaar! Beperkte verwerkingstijd; maak zo nodig in delen aan.
  • De Egaline reparatie mortel is voordelig, maar ook scheur gevoelig. Sterker en voldoende flexibel is de epoxy mortel (scheur ongevoelig)

Perfect bij egaliseren waarbij snelle droogtijd noodzakelijk is. Bij deze toepassing is de egaline zeer smeuïg in de verwerking, niet zoals de standaard egaline of APF zelfverlopend. Deze egaline is al na ca. 30 minuten begaanbaar! Wij adviseren echter om de egaline minimaal 2 dagen te laten drogen voordat u de coating aan brengt (in verband met achtergebleven vocht). Bij epoxy producten kan al de volgende dag een coating aangebracht worden. Gereedschap kan bij egaline direct worden gereinigd met water, bij een gietvloer dient u gereedschapsreiniger te gebruiken.

Schönox

Voordat u  de reparatie mortel verwerkt, de ondergrond voorbehandelen met de juiste grondering. Uitstekend materiaal om voegen van de vloer mee dicht te zetten. Verbruik afhankelijk van de soort voeg en de soort plavuis; 0.75 tot 1.25 kg per m²

Dit product kunt u naar gelieve in gedeelten aanmaken (totaal gewicht 20 kg). De pottijd verstrijkt al na 15 minuten! Nadat u dit volgens voorschrift met water heeft vermengd, heeft u beperkte tijd om het materiaal te verwerken. Als het materiaal gaat uitharden kan men alsnog het oppervlak handmatig "boetseren" met bijvoorbeeld een vochtige afwasspons. Het maken van een zogenaamde "holle plint" behoord tot de mogelijkheden. Zeer snel hierna is het mogelijk een volgende laag standaard egaline Shönox of APF aan te brengen.

Zie voor specificaties de technische bladen.

Voor het mengen is een aparte mixer met dubbele "propeller" de enige goede mogelijkheid

Tevens is een maatemmer voor het water en een mengkuip erg handig

    Levertijd:1-5 dagen
Bestel